Haber Merkezi / İlçede hizmet veren tek noter dairesinin artan nüfusa yetersiz gelmeye başlaması sonucu noterde uzun kuyruklar oluşması ve işlemlerin uzun sürmesi mağduriyete neden oluyordu. Vatandaşların ikinci noter talebine duyarsız kalmayan Başkan Yalçınkaya bugün noter dairesine giderek vatandaşlara müjdeli haberi verdi.


BAŞKAN YALÇINKAYA: AKÇAKALE'Yİ İKİNCİ NOTERE KAVUŞTURACAĞIZ
Noterler Birliği ve Adalet Bakanlığı ile gerekli yazışmaları yaptıklarını dile getiren Başkan Yalçınkaya ikinci noterin en yakın zamanda açılarak hizmet vermeye başlayacağını şu sözlerle duyurdu:


'Gelişen ve büyüyen Akçakale'nin noter ihtiyacı hat safhada. Biz de bunu dikkate alıp aylardır noter meselesini çözmek üzere çalışıyoruz. Vardığımız sonuç; Noterler Birliği Genel Başkanı ile görüştük Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül, Noterler Birliği Genel Başkan Yardımcısı, Adalet Bakanlığı'na yazı yazmak suretiyle ikinci bir noterin izni alınmak kaydıyla açılması mümkün. Biz de kaymakamlık vasıtasıyla yazışmamızı yaptık. Bugün itibari ile yazımız Noterler Birliği ve Adalet Bakanlığı'nda. İnşallah en kısa zamanda olumlu sonuç alıp Akçakale'yi ikinci bir notere kavuşturup esnafımızın, notere ihtiyacı olan arkadaşlarımızın sorununu gidermiş olacağız. İnşallah müjdeli haberi çok yakında Akçakale'ye duyurmuş olacağız. Hayırlı olsun.'
Öte yandan Başkan Yalçınkaya'ya ziyareti sırasında HÜDAPAR Akçakale İlçe Başkanı Halil Aydın da eşlik etti.