Faruk DEVECİ/ Kırsal kalkınmaya yönelik projelerini, kadın destek programlarıyla harmanlayarak hayata geçirmeye devam eden Karaköprü Belediyesi, Hamurkesen Mahallesine kazandırdığı Halı Dokuma Merkezi ile her yaş gurubundan hanımı üretime teşvik ediyor.
Karaköprü Belediyesi'nin GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Sanayi Bakanlığı iş birliğiyle yaptığı 'Maharetli Hanım Eller' projesiyle ilçeye kazandırılan Halı Dokuma Merkezinde üretim yapan hanımlar, boş zamanlarına değer katarak hem meslek öğreniyor hem de hazırladıkları ürünleri satarak para kazanıyor.

BALDİLLİ: ÜRETİLEN HALILAR YURTİÇİ VE YURTDIŞINA SATILIYOR
Merkezlerdeki halı üretimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilçenin en büyük 2 kırsal mahallesine Halı Dokuma Merkezleri kazandırdıklarını belirterek, 'Kırsaldaki hanımlarımızın boş zamanını zanaat öğrenerek değerlendirmesine ve aile bütçelerine katkı sunmalarına vesile olduk. Biz rutin belediyecilik faaliyetlerimizin yanında 'Vatandaşlarımıza artı değer olarak neler katabiliriz?' hesabı yapıyoruz. Bu anlamda kırsal mahallelerimize kazandırdığımız halı dokuma merkezleri gerçekten örnek bir proje oldu. Burada hanımlar hem işi öğreniyor hem zamanını verimli değerlendiriyor hem de para kazanıyor. İnşallah bu tarz projelere imza atmaya devam edeceğiz' diyerek üretilen halıların anlaşmalı firma tarafından teslim alınarak yurtiçinde ve yurtdışında satışa sunulduğunu hatırlattı