Yüksel POLAT / Kitapların yayınlanmasıyla birlikte gazetemizi arayarak eserlerle ilgili değerlendirmelerini ileten okurlardan Hanifi Tuncel, 'GAPGündemi'nde Yazmış olduğu Köşe Yazılarıyla Şanlıurfa'nın kültürel ve sosyal gelişimine katkı sunan Misbah Hocamızın, böylesine üretken bir düşünce dünyasının bulunması bizleri mutlu ediyor. Yayınlanan hikaye kitabının ismi, 'İdama Yürüyen Adam'. Acının umutla, umudun hüsranla, hüsranın gözyaşıyla yoğrulduğu bir coğrafyanın çilekeş ve direngen insanları, gerçek ve yürek sızlatacak öykülerden konu alınarak okurlara aktarılmış. İstanbul'da piyasaya çıkan bu güzel eseri bir solukta okuduk. Yakından Urfa'ya geleceğini biliyorum. Urfa'daki arkadaşlarıma da bu güzel eseri okumalarını tavsiye ediyorum' diyerek düşüncelerini dile getirdi.

HAYATIN GERÇEKLERİ, OKURLARIN YÜREĞİNE DOKUNUYOR
Gazetemizi arayarak düşüncelerini dile getiren diğer bir isim olan Ali Aksakallı, 'Bedeli ödenmiş Sözler' Şiir kitabındaki sözlerin okurların yüreğine dokunabildiğini dile getirdi. Aksakallı, 'Pek çok Yazarın işleyecek konu sıkıntısı çektiği bir dönemde Mishah Hicri 2 eseri birden okurlarına armağan ediyor. Bu biz kitapseverler için büyük bir hediye oldu. Misbah Hicri'nin Köşe Yazılarını takip ediyoruz. Çok önemli ve güzel konuları işliyor köşesinde. Şiir kitabında yaşanmışlıkların, sosyal yaşamın acı ve ıstırabını paylaştığı gibi yaşamın gerçekleri ile bizlerin yüreğine dokunuyor. Sayın Hicri'ye bir kez daha böylesi 2 güzel eseri bizlerle buluşturduğu için teşekkürlerimizi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum' diye konuştu.


MİSBAH HİCRİ KİMDİR?
1952 yılında Urfa'da Onikiler mahallesinde doğdu. İlk orta ve lise eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra Urfa Eğitim Enstitüsü'nü bitirerek öğretmenlik hayatına atıldı.
1999 yılında emekli oldu. Yazıları ve şiirleri ulusal olarak Yeniortam, yerelde ise çeşitli gazeteler ve edebiyat dergilerinde yayınlandı. Çeşitli televizyon ve radyolarda programlar yaptı.
Şanlıurfa Şair ve Yazarlar Platformu Başkanı olan Misbah Hicri, çeşitli derneklerde de görev aldı. Şanlıurfa Vakfı Şubesinin kurucuları arasında yer alan Misbah Hicri evli ve 7 çocuk babası...

YAZARIN YAYINLANMIŞ ESERLERİ
Mutluluk uğruna (Şiir)
Harran Şiirleri -I- Antoloji
Harran Şiirleri -II- genişletilmiş Antoloji
Tarihin adı Urfa (Şehir yazıları deneme-araştırma)
Çığlığa duran sözler (Şiir)
Talihsiz ve Tarihsiz Şiirler (Şiir)
Efsane ve gerçekler (efsane, anlatı, araştırma)
Bini aşan hasret (Şiir)
Gönülden Kaleme (Eleştiri, Anı, Makale)
İdama Yürüyen Adam ( Hikaye)
Bedeli Ödenmiş Sözler (Şiir)