Seyfullah POLAT / Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi tarafından organize edilen bir toplantıda Şanlıurfalı gazeteciler, yazarlar, şairler ve ressamlar ile bir araya geldi.Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezine devam eden kursiyerlerin oluşturduğu Dama Müzik Grubunun mini konserinden sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi böylesi bir toplantının gecikmiş bir toplantı olduğunu belirterek 'Şehir çok büyüdü. Şehrin büyük ölçüde sorunları da var. Alanı çok büyük olduğu için bizim çalışmalarımız da artıyor. Her gün bir noktadayız. Bu şehirde her şey güzel olur. İnsanlarımızın kafasından geçen tüm hizmetler zamanla bir bir gerçekleşiyor ve gerçekleşmeye devam edecek. Şehrimizi bir çıta yükseltmemiz lazım' dedi. Nihat Çiftçi bir şehrin kimliğinin kültür ve sanattan beslendiğini belirterek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak kültür, sanat ve müzik alanında yaptıkları çalışmalara değindi.
Cuma günü başlayacak olan Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa Buluşmaları etkinliğine ve İkinci İsot Festivaline değinen Nihat Çiftçi tüm katılımcıları bu etkinliklere davet etti.
Toplantıda söz alan ve Nihat Çiftçi'ye soru soran katılımcılar ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin gazetecilere, şairlere, ressam ve yazarlara daha çok sahip çıkması gerektiğinin altını çizerek kitap, resim, konferans gibi etkinliklerin Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenmesini istediler.