Yüksel Polat

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası ( ŞURO) Başkanı Müslüm Çoban, 2018 yılı Turizm sezonun çok güzel geçtiğini dile getirdi.

ŞURO tarafından Oda Yönetim Kurulu Üyeleri ve basın mensupların katıldığı değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi. Özel bir mekanda gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarına açıklamada bulunan ŞURO Başkanı Müslüm Çoban 2018 yılının Şanlıurfa turizmi için çok güzel geçtiğini belirterek; ŞURO olarak Şanlıurfa için turist rakamı olarak 1 milyon sayısını dile getirmiştik. Bu rakam 2017 yılı için alınan istatistiklere göre 800 bin kişi idi. Göbeklitepe'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girmesi ile birlikte 1 milyon hedefine ulaşacağımıza olan inancımız tamdı. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Nihat Çiftçi ve diğer yetkililerimiz de bu rakama olan inançlarını dile getirdiler. Şanlıurfa ilk on itibarı ile 1 milyon turist sayısına ulaştı ve bu turist sayısı Şanlıurfa için mutluluk verici bir rakamdır' diyerek Şanlıurfa'nın artık turizm sezonu olarak adlandırılan aylarında dışında da turist ağırlamaya başladığını dile getirdi.

Kaçak rehberler turizmi baltalıyor

2019 Yılının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Göbeklitepe Yılı olarak ilan edilmesini Şanlıurfa için çok önemli bir gelişme olarak değerlendiren Müslüm Çoban 2019 yılı içerisinde Şanlıurfa'nın daha çok turist ağırlamaya başlayacağını belirterek; Konaklama, işletme anlamında işletmelerimizin desteklenmesi gerekiyor. Bu Güneydoğu'daki tüm illerimiz için geçerli bir durum. Gönlümüzden 1,5 milyon turisti ağırlamak geliyor ve gelen turistin Şanlıurfa'dan ve bölgeden memnun ayrılması için gereken her türlü hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor' dedi.

Sorumuz üzerine kaçak turist rehberlerinin turizmi baltaladığını belirterek; Turizme yönelik gelen şikayetlerin büyük çoğunluğunu kaçak turist rehberlerinin turiste yönelik pahalı ürün satma, kalitesiz ve kaçak mekanlarda ağırlama, yanlış bilgilendirme, Şanlıurfa ile ilgili yanlış algı oluşturma gibi şikayetler oluşturuyor. ŞURO olarak TÜRSAB ve Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte kaçak turist rehberlerine yönelik denetleme çalışmalarında bulunduk ve 2018 yılında Şanlıurfa bu konuda en çok denetleme yapan il oldu' diyerek ŞURO olarak Şanlıurfa turizmine zarar veren konulara yönelik çalışmalarının devam edeceğini belirtti.