AA / Yaklaşık 70 yıl önce babası tarafından bir kalaycı ustasına çırak olarak verildiği günden bu yana mesleğini sürdüren Ozan, ilerleyen yaşına ve işlerinin azalmasına rağmen çok sevdiği mesleğini devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyor.
Tarihi Kapalı Çarşı içerisinde bulunan Bakırcılar Çarşısı'ndaki tek kalaycı olan Ozan, 15 metrekarelik dükkanında kendi yetiştirdiği kalfasıyla gelen az sayıdaki kapları ocaklarda ateşi körükleyerek kalaylıyor.
Ozan, emekli olmasına rağmen mesleğini çok sevdiğini belirterek, insanlara faydalı olabilmenin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.
Küçük yaşta başladığı mesleğini bırakamadığını ifade eden Ozan, ustasından hem mesleğin inceliklerini hem de terbiye aldığını vurguladı.
Artık kentte kalaycılık yapan kimsenin neredeyse kalmadığını aktaran Ozan, şöyle konuştu:
'Daha önce 35-40 kalaycı esnafı vardı ama artık benimle beraber başka adreslerde bu işi yapan 3 kişi kaldı. Çünkü bu sanat hem ağır hem artık para kazandırmıyor. Bundan dolayı da artık çırak da bulamıyoruz. Ben emekliyim, evimde oturabilirim ancak mesleğimi çok sevdiğim için bırakamıyorum. İnsanların işini görebilirsem çok mutlu oluyorum. Bakır kaplar bana göre diğerlerine göre daha sağlıklı. Bundan dolayı insanlarda bakır kaplara bir dönüş var. Bakır kaplarda pişen yemeğin tadına doyum olmaz. Bu mesleğin devamı için yetkililerin bir çalışma yapmasını istiyorum. Çünkü böyle giderse yakında bu meslek tamamen bitecek.'
Ozan, özellikle yerli ve yabancı turistlerin kendisine ilgi gösterdiğini ve bol bol fotoğraflarını çektiğini de sözlerine ekledi.