İLKHA/ Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Hayati Harrani Mahalle'sinde yaklaşık 2 ay önce cami avlusunda bulunan motosikletinin çalınma anının çevredeki güvenlik kameralarına yansıdığını belirten Abdullah Aslan, buna rağmen yaklaşık 2 aydır hırsızların yakalanamadağını söyledi.
Olay, Hayati Harrani Mahalle'sinde bulunan Fatma Melik caminin önünde yaşandı. Görüntülerde camiye giren yaşları ortalama 17-18 olan 3 genç, cami avlusundaki direğe bağlı olan elektrikli motosikletin kilidini kırdıktan sonra motosikleti çalıyor.
Yaşanan olayın ardından hemen polise haber verdiğini ifade eden motosikletin sahibi Abdullah Aslan, güvenlik kamerasının görüntüleri olmasına rağmen, hırsızların halen yakalanmasına tepki göstererek, mağdur olduğunu söyledi.
Motorunu cami avlusuna bırakıp namaza gittiğini ifade eden Aslan, hırsızlık anını şöyle anlattı: 'Motorum yaklaşık iki ay önce Fatma Melik Cami'inde yatsı namazı vaktinde çalındı. Motorumu oraya getirdiğimde, kalın bir halatla bağlamıştım. Motoru çalmaya gelen 17-18 yaşlarında 3 tane gençlerdir. Bu gençler gayet rahat bir şekilde caminin içine giriyorlar. Ondan sonra su içme bahanesi, abdest alma bahanesi ve namaz kılma bahanesi ile milletin tam camiye girmesini fırsat bilerek, orada olan motorumun halatını koparıp, motoru sakin bir şekilde alıp götürüyorlar.'
Motorunu 4 bin 500 TL'ye aldığını söyleyen Aslan, 'Motoru ben zaten 1 ay önce sıfır almıştım. Motorun faturası bende. Motorumun çalındığını fark ettiğim gibi hemen polis ekiplerine haber verdim. Polis ekipleri kamera görüntüsü ile beraber karakola gelmemi söylediler. Kayıtlarla beraber karakola gittiğimde, görüntüleri benden aldılar. Motor zaten elektrikli olduğu için plakası yok. Motorun seri numaralarını aldılar. Olay yeri inceleme de motorumun çalındığı yere gidip inceleme yaptılar. 2 aydır ne motordan nede hırsızlardan bir haber alamadım. Mağdurum, bir an önce motorumun bulunmasını istiyorum.' ifadelerini kullandı.
Aslan, 'Eyyübiye'de ve Birecik'te yapılan aramalarda 70'in üzerinde motor bulundu. Gelip benim ifademi alan arkadaşları aradığımda, benim motorumun halen bulunmadığını söylediler. Motorumun bulunması için çalışan arkadaşlardan haber bekliyoruz. İnşallah en kısa zamanda hırsızın veya motorumun bulunmasını ve mağduriyetimin giderilmesini ümit ediyorum.' diye konuştu.