Viranşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre,  Başkan Salih Ekinci, yayınladığı Berat Kandili mesajında Şâban ayının on beşinci gecesinde Müslümanların Allah’ın affı ve bağışlaması ile günah yükünden kurtulacağı umularak bu geceye Berat gecesi denildiğini hatırlattı. Af ve rahmet kapısının açık olacağı bu müstesna gecenin ibadet, tövbe ve dua ile geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Ekinci, Berat Kandili dolayısıyla, İslam âleminin sıkıntılarından arınması ve zulüm gören coğrafyalardaki Müslümanların huzura kavuşmasını temenni ettiklerini ifade etti.

Başkan Ekinci, “Bu mübarek günde zulüm gören ülkelerdeki Müslüman kardeşlerimiz ve tüm masumların huzur bularak zulümden kurtulmalarını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederken, ülkemizin de çok daha güzel günlere ulaşmasını gönülden arzuluyorum” dedi.

Mesajında, birlik, beraberlik ve dayanışmaya da vurgu yapan Ekinci, “Ellerin boş çevrilmeyeceği böylesine kıymetli mübarek bir gecede, dünyada barış, vatanımızda birlik, beraberlik, hoşgörü ve dayanışma hâkim olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Milletimizin ve tüm İslam âleminin, bu gece idrak ettiğimiz, Ramazan-ı Şerif'in müjdecisi Berat Kandilimiz mübarek olsun” diye konuştu.

Kaynak: GAPGündemi