Tuğba POLAT / İlçeye kazandırılan 9 bin metrekare kapalı alana sahip Kültür Merkezinin ismiyle ilgili açıklamalarda bulunan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, merkeze Eski Bakan Necmettin Cevheri'nin isminin verileceğini söyledi.
Karaköprü Belediyesi Meclis Toplantısında önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan Kültür Merkeziyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Baydilli, yapılan oylama sonucunda merkezin isminin 'Necmettin Cevheri Kültür Merkezi' olması kararı alındığını açıkladı.


'KARAKÖPRÜ'NÜN BELDE OLMASINI SAĞLAMIŞTI'
Necmettin Cevheri'nin Karaköprü'nün Belde olmasında büyük hizmetleri olduğunu vurgulayan Başkan Metin Baydilli, 'Bu memlekette taş üstüne taş koyan ve hizmet eden şahsiyetlerin isminin yaşatılmasını çok önemsiyoruz. Daha önce bir parkımıza rahmetli Eyüp Cenap Gülpınar'ın ismini vermiştik. 9 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa ettiğimiz kültür merkezimize de GAP projesi, stadyum, Üniversite, Karaköprü'nün Belde statüsüne kavuşması gibi önemli hizmetleri Şanlıurfa'ya kazandıran değerli Bakanımız Necmettin Cevheri'nin ismini kendisi hayattayken vermek ve adını yaşatmak istedik. Meclis üyelerimiz de bu öneriyi kabul etti ve inşallah kısa süre sonra açacağımız kültür merkezimizin ismi artık Necmettin Cevheri Kültür Merkezidir. İlçemize ve Şanlıurfa'ya hayırlı, uğurlu olsun' diyerek isim süreciyle ilgili bilgi verdi.