İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasında, İdlib'de rejim unsurlarının hava saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Saldırıda şehit olan askerlerin isminin tek tek sayan Akşener, '37 yiğit, 37 can, 37 yarım kalan öykü, mahşerde buluşuncaya kadar yüreklerimizde olacaklar. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Peygamber Efendimize komşu olsunlar inşallah.' diye konuştu.

Akşener, bu haftaki grup toplantısını şehitlerin ruhuna dualar okuyarak açıp, aziz hatıraları önünde saygıyla eğilerek bitirmek istediğini ancak 'devleti yönetenlerin ciddiyetten ve devlet adabından uzak tutumları' nedeniyle iki çift söz söylemenin kendisine farz haline geldiğini söyledi.

Akşener, şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edenlerden, hesap sordukları gibi şahsi menfaatlerini, memleketin menfaatleriyle bir tutanlardan da hesap soracaklarını belirtti.

'Şehidimize rakam deyip geçemezsin. Onlar, oğuldu, eşti, babaydı, dosttu, sevgiliydi, kardeşti. Onlar, sen rahat uyu diye canını ortaya koyan, Türkiye var olsun diye sönen birer ateşti.' ifadelerini kullanan Akşener, 'Geride, vatan sağ olsun diyen babalar var. Geride, evlat hasretiyle yanan analar var. Geride, sevdiklerini kaybetmiş eşler, nişanlılar, sevgililer var. Geride, bir daha babasını göremeyecek evlatlar var. Onlar ağlarken sen gülemezsin Sayın Erdoğan.' şeklinde konuştu.

'İYİ Parti aklın ve vicdanın sesidir'

Meral Akşener, İYİ Partinin siyasette aklın ve vicdanının sesi olduğunu, kutuplaşmayı sona erdirmek için, milletin çağrısı üzerine oluşmuş bir siyasi hareket olduklarını dile getirdi.

Alınan her karara, milletin çıkarları penceresinden baktıklarının altını çizen Akşener, bu anlayışla Afrin, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Harekatını desteklediklerini söyledi.

Olaylara şahsi hesaplarla bakmadıklarını, ülkenin menfaatleri üzerinden konulara yaklaştıklarını bildiren Akşener, 'Mehmetçik İdlib'de canını ortaya koyarken, siz ülkenizi korumak için ne yapıyorsunuz?' sorusunu yöneltti.

Toplantı salonunda Akşener ile milletvekillerinin oturduğu koltuklar boş bırakılarak, İdlib saldırısında şehit olan askerlerin fotoğrafları ile Türk bayrağı konuldu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Akşener'in konuşması öncesi herkesi Fatiha ve İstiklal Marşı okumaya davet etti. AA