Yüksel Polat

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayının ilk iftarını vatanları uğuruna canlarını veren şehitlerin aileleri ve kahraman gaziler onuruna verdi

Şanlıurfa merkezde ve ilçelerde Ramazan iftarlarını geleneksel hale getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bu yılın Ramazan Ayının ilk iftarını vatan için canlarını feda eden şehitlerin aileleri ve kahraman gaziler için verdi.

Dün akşam, Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Sakıbın Köşkü Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar programına Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve eşi Sema Çiftçi, , 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Nuri Öztürk, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, ASPİM İl Müdürü Hasan Bilici, Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Şanlıurfa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan ve çok sayıda şehit yakını ve gazilerin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

İftar programında masaları gezerek konukların Ramazan ayını tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, iftar öncesinde yaptığı konuşmada her zaman şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olduklarını belirterek; 'Şehitlerimiz, bu güzel vatanı canıyla koruyarak bizlere emanet ettiler. Toplum olarak şehitler verdik. Onun için bu toprakların kıymetini hep birlikte bileceğiz. Şehit aileleri ve gazilerimiz de bu mücadelede kahramanlık gösteren şehitlerin bizlere emanetidir. Hakkınız hiç bir zaman ödenemez. Bize düşen mücadelelerinden dolayı şehitlerimizin ve gazilerimizin önünde hürmetle eğilmektir. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak Şehit ailelerimizin ve Gazilerimizin daima yanındayız. Bize düşen bizim sorumluğumuz onların geride bıraktığı emanetleri olan ailelerine çoluk çocuklarına, yakınlarına sahip çıkıp desteklemektir. Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz' dedi.

Şanlıurfa Şehit Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ile Şanlıurfa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan ise yaptıkları konuşmada iftar dolayısı ile şehit yakınlarını ve gazileri bir araya getirdiklerinden ve katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi 'ye emeği geçenlere teşekkür ettiler.

İftar yemeğine katılan şehit yakınları ve gaziler vatan uğruna verilen canların ve dökülen kanların unutulmadığının bir göstergesi olan hatırlanmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek iftar davetinden dolayı Nihat Çiftçi ve diğer yetkililere teşekkür ettiler.