SOSYAL BELEDİYECİLİK İLKESİNİ

EN İYİ ŞEKİLDE YANSITIYORUZ


Koronavirüs salgınının Dünya genelinde büyük tahribatlara neden olduğunu vurgulayan Beyazgül, 'Ülkemiz; devletimizin almış olduğu erken tedbir ve önlemlerle, Batı ülkelerine kıyasla olumlu bir noktada. Şanlıurfa olarak bizler de şuana kadar salgına karşı başarılı bir sınav vermiş bulunuyoruz. Süreç nedeniyle evlerinde kalmak zorunda olan vatandaşlarımızı gözeterek Şubat itibariyle su kesintilerini durdurduk ve borcu nedeniyle suyu kesik olan vatandaşlarımızın suyunu tekrar açtık' diyerek vatandaşın yükünü hafifletmeyi amaçladıklarını dile getirdi.


BÜYÜKŞEHİR OLARAK PEK ÇOK TEDBİRİ

İLK BAŞLATAN BELEDİYE OLDUK


Şehir merkezindeki 2 farklı noktada dezenfekte istasyonu kurarak, ücretsiz bir şekilde araç dezenfekte uygulamasını başlatan ilk belediye olduk. Şimdi bu sistemi diğer ilçelerimizde de hayata geçiriyoruz. Günlük 5 Bin adet maske üretimine başladık. Sağlık çalışanlarımız için aylık 6 bin siper maske üretimi çalışmalarımız da başladı. İlçe belediyelerimiz pazar yerlerinde dağıtım gerçekleştiriyor. Büyükşehir olarak toplu taşıma araçlarımızda maske dağıtımını başlattık. Teması olabildiğince azaltmak için, toplu taşımada para kullanımını kaldırdık' diyerek virüsle mücadele tedbirlerini aktardı.

Tüm dünyayı saran Koronavirüs hakkında sizin düşünceleriniz neler?


Vatandaşlarımızın yöneticilerden bilgi almak hakkı vardır. Bizler de bu süreçte yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar, hizmetler hakkında halkımızı düzenli olarak bilgilendiriyoruz. Virüsle birlikte dünya üzerinde dijitalleşmenin öne çıktığını söyleyebiliriz. Ülke olarak çok önceden aldığımız tedbirler neticesinde bugün Avrupa ülkelerine nazaran daha iyi durumdayız ve ülke olarak kenetlenerek, alınan önlemlere uyarak yaşanan bu kötü badireyi de atlatacağız.


Bunun yanında alınan tedbirlerin önemine baktığınızda 'Bu kadar şehir hastanelerine ihtiyaç yok' söylemini hatırlıyoruz. Yaşanan bu süreç Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ne kadar haklı olduğunu gösteriyor.
Büyükşehir Belediyesi olarak Valiliğimiz ile birlikte uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. Ankara'da alınan kararların şehrimizde hızlı bir şekilde uygulamasına özen gösteriyoruz.


Şanlıurfa olarak salgınla mücadele noktasında şuan iyi bir yerdeyiz ama bizler yine de çağrımızı yinelemek istiyoruz. 'Evde Kal Şanlıurfa, Evde Hayat var' diyerek vatandaşlarımızın mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalarını istiyoruz. Hemşerilerimizin gerekli hassasiyeti göstermelerini önemle rica ediyoruz.

Koruyucu maske konusunda çalışmalarınız hangi aşamada? Bunun yanında şehir içi toplu ulaşımda ne gibi kararlar alındı?


İl Hıfzıssıhha Kurulunda Koronavirüs ile ilgili alınan kararları; diğer kurumlarımız ile gerçekleştirilen koordinasyonunda neticesinde gerçekleştiriyoruz. Kurulun aldığı kararla, tüm toplu taşıma seferleri saat 21.00'e kadar yapılacak. 63 No'lu Balıklıgöl toplu taşıma hattı geçici bir süreliğine durduruldu. Bu karardaki temel amaç, kalabalık alanları seyrekleştirmek… Maske üretimimiz devam ediyor. Üretim sayımızı arttırdıkça tüm halkımıza ulaştıracağız Şanlıurfa'mızda ki tüm vatandaşlarımıza ulaştırma gayreti içerisindeyiz.

TEMASI OLABİLDİĞİNCE AZALTMAK İÇİN, TOPLU

TAŞIMADA PARA KULLANIMINI KALDIRDIK


Şanlıurfa'daki tüm yolcu terminalleri ve toplu taşıma araçlarımız düzenli bir şekilde dezenfekte ediliyor. Genelge öncesinde bizler, şehrimizde karar alarak teması olabildiğince azaltmak için tüm toplu taşıma araçlarında para kullanımı kaldırdık.

GÜNLÜK 5 BİN MASKE VE 6 BİN SİPER

ÜRETİMİNE BAŞLADIK


Kadın destek merkezlerimizde günlük 5 Bin adet maske üretimine başladık. Teknokent'te, sağlık çalışanlarımız için aylık 6 bin siper maske üretimi çalışmalarımız da başladı. Maske dağıtım noktasında ilçe belediyelerimiz pazar yerlerinde dağıtım gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerde toplu taşıma araçlarımız da maske dağıtımı işlevini gerçekleştiriyoruz.

Koronavirüs Salgını sonrası Sosyal Belediyecilik anlamında ne gibi çalışmalarınız var?


Bu noktada Şanlıurfa olarak bizler de erken davrandık. İnsanımızın sıkıntılı bir durumda olduğunu biliyoruz. Salgın öncesinde de işsiz olan, geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımız vardı. Biz, bu sürecin öncesinde de Sosyal Belediyecilik anlayışıyla öne çıkan bir hizmet yürüttük. Küresel salgınla birlikte artık farklı bir boyuta girdik. Pek çok esnafımız iş yapamaz duruma düştü. Sıkıntı, sadece ülkemizde değil dünya genelinde hissediliyor. Biz bu noktada Sosyal Belediyeciliği daha da güçlendirmeliyiz.

ŞUBAT İTİBARİYLE SU KESİNTİLERİNİ DURDURDUK

SUYU KESİK OLANLARIN SUYUNU TEKRAR AÇTIK


Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında; Şubat ayından bu yana 130 personelimizle, şehrimizin birçok noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Şubat ayı başında Ankara'dan genelge çıkmasını beklemeden vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına su kesintilerini durdurduk. Var olan su kesintilerini de iptal ederek tüm vatandaşlarımızın su ihtiyacını karşılama noktasında kurum olarak üzerimize düşeni yaptık.

ARAÇ DEZENFEKTE İSTASYONU

KURAN İLK BELEDİYE OLDUK


Halkımızın yoğun olarak kullandığı alanları düzenli olarak dezenfekte çalışmalarına başladık. Hemen akabinde 18 Martta, şehir merkezindeki 2 farklı noktada dezenfekte istasyonu kurarak, ücretsiz bir şekilde araç dezenfekte uygulamasını başlatan ilk belediye olduk. Bu çalışmamızı ilçelerimizde de uygulamaya başladık.

TELEKONFERANS SİSTEMİNE

GEÇEN İLK BELEDİYE OLDUK


Salgın sürecinde, vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet kalitesinin aksamaması için 15 Mart itibariyle Daire Başkanlıklarımızla koordinasyonu sağlamak amacıyla telekonferans sistemini aktif hale getiren ilk belediye olduk.

SOKAK HAYVANLARI VE BALIKLIGÖL'DEKİ
BALIKLARLARI DÜZENLİ OLARAK BESLİYORUZ


Bu küresel salgın insan hayatını etkilediği gibi diğer canlıların da yaşamını etkiledi. Bizim insanımız merhametiyle bilinir. İnsanımız evinin önünde, işyerinin yakınında bir hayvan gördüğü zaman onu besler. Süreç evde kalmayı gerektiriyor. Böyle olunca hayvanlar da aç kalabiliyor. Biz, sokak hayvanlarımızı ve Balıklıgöl'deki balıklarımızı unutmadık. Beslenmelerini düzenli olarak yapıyoruz.

65 yaş üstü vatandaşlar için ne gibi çalışmalar başlattınız?


Biz Şanlıurfa'yız birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bu yaş gurubundaki büyüklerimiz için arkadaşlarımıza talimatlar verdik ve 'Ne talepleri varsa, ilgilenin' dedik. Yemek ihtiyacı olana ulaştırdık. Unutulmadıklarını bilmeleri için doğum günlerini kutladık. Tüm Şanlıurfalı hemşerilerimizin dualarını bekliyoruz. Büyüklerimizin duaları bizim için çok önemli.


Evde Kal çağrısı yapan tüm sanatçılarımıza ve sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Sağlık çalışanlarımıza şükran maksadıyla tüm toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptık. Buna ihtiyaçları olmasa bile mutlu olacaklarını düşündük. Aynı şekilde Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve tüm kurumlarımızda dinlenmeden dezenfekte çalışması yapan, ihtiyaç sahibi evlere giden, yardım malzemesi dağıtan tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. İnşallah en az hasarla bu süreci atlatacağız.

Bu süreçte Şanlıurfa'nın şehircilik çalışmalarında bir aksama oldu mu? Salgınla mücadelenin dışındaki diğer çalışmalarınız ne aşamada?


Daire Başkanlarımızla interaktif toplantılarımız devam ediyor. Aynı şekilde telekonferans yoluyla ilçe Belediye Başkanlarımızla da toplantı yapacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla telekonferans yolu ile toplantımızı yaptık. Bakanımız Urfa'ya gelmiş gibi bütün çalışmaları gözden geçirdik ve yapılması gereken konuları da karar altına aldık.

YEŞİLDİREK KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNÜN

İHALESİ 5 MAYIS'TA YAPILACAK


Birçok konuyu çözüme ulaştırıyoruz. Buna Şanlıurfa halkı da şahit oluyor. Millet bahçelerimizin ihalesi vardı. Bu konu merakla bekleniyordu. Biliyorsunuz Akça Mescid'de çalışmalarımız başladı. Bu doldur boşalt şeklinde olacak olan bir kentsel dönüşüm ama ikincisi uzun süredir belirlenen ve beklenen Yeşildirek vardı. Yeşildirek ile ilgili Bakanımız 5 Mayıs'ta ihalesini yapacağını ifade etti.

EYYÜP NEBİ'DE SOSYAL

ALANLAR KURACAĞIZ


Yeşildirek alanı içerisinde belediyemize ait bir yer var. Bu yerle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile anlaşma yaparak, orayı kendilerine bırakacağız. Bunun karşılığında Eyyüp Nebi'deki Bakanlığa ait yapıları biz alacağız. Oraya ziyarete giden insanlar oturacak, dinlenecek, yemek yiyecek bir sosyal alan bulmakta sıkıntı yaşıyordu. Orayı görmek isteyip de gidemeyen vatandaşlarımızı, belediyemize ait araçlarımızla alacağız ve Eyüp Nebi'yi ziyaret etmesini sağlayacağız. Ziyaretleri esnasında misafirhane gibi tasarlayacağımız evleri kullanmış olacaklar. Bu konu meclisimize sunulacak ve inşallah meclisimizde karar altına almış olacağız.

PROJELERİMİZ TAKVİME
UYGUN OLARAK İLERLİYOR


Millet bahçelerimizin ihaleleri devam ediyor. Çevik Kuvvet'in karşısındaki arazinin tapusunu Büyükşehir Belediyesi olarak aldık. Açıksu Caddesinin ihale süreci tamamlandı ve süreç takvimini takip ediyoruz. Bu gerçekleştiği zaman Açıksu Caddesine gireceğiz. Şanlıurfa'mızın Tugay Komutanına çok teşekkür ediyorum. Biz orayla ilgili yoğunluğun yaşandığını belirttiğimizde kendi gözlemlerinin ardından askeriye içerisinde belli bir alanı bize devretti. Bizler de kanuni sürecin tamamlanması ile birlikte yol yapımı için başlayacağız. Aynı şekilde diğer ihalelerimiz de devam ediyor.

MEVCUT BELEDİYE BİNASININ

AKIBETİNE URFA HALKI KARAR VERECEK


TOKİ ile anlaşmamızı yaptık. Belediye binamızı taşıyacağız. Bakanımız da çok doğru bir karar olduğunu ve beğendiğini ifade etti. Mevcut binayla ilgili kararı halkımızla istişare ederek alacağız. Mevcut Belediye Binasının sahibi halktır. İkinci bir Urfa yok surlar içinde kalan tarihi şehrimizi daha da güzelleştirmek için elimizden gelen tüm çabayı sergileyeceğiz.

Şanlıurfa'daki derelere su bırakma projeniz devam ediyor mu?


Büyükşehir Belediyesi olarak bu projenin takipçisiyiz. Bu projemizde de halkımızın görüşlerini almak istiyoruz. Ayrıca DSİ Bölge Müdürümüz ile yaptığımız görüşmede, mevcut havzasındaki suyun derelerimizi besleyebilecek seviyede olup olmadığının detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiği dile getirildi. Bu konuyu Bakan Bey ile de görüştük. İlerleyen dönemlerde bunu masaya yatırarak daha detaylı bir şekilde inceleme imkanı bulacağız.

Cumhurbaşkanımız ile telekonferans görüşmenizde hangi konuları ele aldınız?


Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile 30 Büyükşehir Belediye Başkanı arkadaşlarımız ile Telekonferans yöntemi ile görüşerek Büyükşehirler olarak sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdik. Her bir il kendi çalışmalarını anlatırken bizlerde kendi çalışmalarımızı anlattık ve diğer arkadaşlarımızın uygulanabilecek çalışmalarını not aldık.


Erzak yardımını başlatan ilk belediyelerden olduğumuzu gördük. 'Biz Bize Yeteriz' kampanyası çok önemliydi. Eğer Türkiye'de 82 Milyonluk bir aileysek tabi ki Devletimiz elinden gelen tüm çabayı gösterecek. Ama maddi durumu iyi olan vatandaşlarımızın da, sıkıntı çeken ailelere katkı vermesi gereken bir dönemden geçiyoruz.


Şehir dışında yaşayan Şanlıurfalı iş adamlarımız ile görüştüğümüzde 'Böyle bir zamanda yardım yapmayıp ne zaman yapacağız' dediler ve sağ olsunlar katkı sundular. Buradan katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Çağrımızı yine yeniliyoruz 'Biz Bize Yeteriz' kampanyasını devam ettirmemiz gerekiyor.


Tüm hemşerilerimize evde kal çağrısını yineliyoruz. Gerek ülkemiz gerekse Şanlıurfa bu salgının geçmesiyle birlikte şahlanacak. Çünkü Türkiye, tüm doğal kaynakların zengin olduğu bir ülke ve her türlü gıdanın yetiştiği topraklara sahibiz. Birlik ve dayanışma içerisinde bu dönemi atlattığımız takdirde ülkemizin, Dünyanın en önemli aktörlerinden biri olarak yükselmeye devam edeceğine inanıyorum. Bu vesileyle Urfa halkını saygıyla selamlıyorum. Bu zor günler İnşallah geride kalacak. (Haber Merkezi)