AA / Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde, Küresel Çevre Fonu'nun (GEF) finansmanıyla, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından, 'Türkiye'nin Bozkır Ekosistemlerinin Korunması ve Sürdürülebilir Yönetimi' projesi kapsamında, ilçedeki bir otelde çalıştay gerçekleştirildi.
Çalıştayda biyolojik çeşitlilik sosya- ekonomik ve sosyal değerleri mevcut otlatma faaliyetleri, hayvancılık durumu üzerinde envanter çalışmaları değerlendirildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, yaptığı konuşmada, bir çok peygamberin ayak izlerini taşıyan Mezepotamya'nın birçok canlıya ev sahipliği yaptığını söyledi.
Bozkır çalışmalarında Şanlıurfa'nın pilot bölge olarak seçildiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu.
'İnsanlar, yörede bugüne bilinçsiz hareket etmiş. Gayemiz insanların sosyal ihtiyaçlarıyla birlikte diğer canlılarında da kendi ihtiyaçlarını da dikkate alarak çalışmalar yürütmek. Günümüze bozulmadan, en orijinal haliyle ulaşmış bozkırlar Şanlıurfa'da. Bu yöreyi insanlar, bilinçsiz kullanmasına rağmen yinede günümüze ulaşmış durumda. Amacımız bu yöreyi daha güzel bir şekilde gelecek nesillere ulaştırmak. Daha önceki çalıştaylarımızda paydaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu tekrar tekrar gündeme geldi. Çalıştayımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.'
FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık da projenin geçen yıl başladığını anımsattı.
Bugüne kadar projeye ilişkin çeşitli çalışmalar yapıldığını dile getiren Selışık, 'Projenin amacı etkin korunan alan üretimi ve biyo çeşitliği sağlamak. Bugün burada projeye gerçekten katkı sağlayacak bir çalıştay yapılıyor. Çalışmaların güzel ve verimli geçeceğine inanıyorum.' ifadelerini kullandı.