İLKHA/ Şehir şehir gezerek yazar-okur buluşması yapan Sosyolog-Yazar Erdihan Osma, Şanlıurfa'da okurlarıyla buluştu.
Gençlerde büyük bir boşluğun olduğunu ifade eden Osma, gençlerin uyuşturucuya sevk edilmemesi için bariyer olmaya çalıştıklarını söyledi.
Gençliğin "Z Kuşağı" diye adlandırılmasını doğru bulmadığını belirten Osma, aslında Rabbani bir gençlik olduğunu ifade etti.
Uyuşturucu maddeye eğilimlerin artığına vurgu yapan Osma, bu eğilimin sosyolojik ve psikolojik etkisinin olduğunu söyleyerek ebeveynlerin gençleri yalnız bırakmamasını tavsiye etti.
Gençlerle arkadaş gibi bir ilişki kurmak gerektiğini belirten Osma, özellikle ergenlik döneminden olgunluk dönemine geçişin çok önemli olduğuna değindi.

"Genç kardeşlerimiz ile bir şekilde buluşmaya çalışıyoruz"
Şehir şehir gezerek gençlere tavsiyelerde bulunduklarını ifade eden Osma, "Şehir şehir gezip yazar okur buluşması yapmaktayız. Kitaplarımızı tanıtıyoruz, seminerlere gidiyoruz ve konferanslarımıza katılıyoruz. Genç kardeşlerimiz ile bir şekilde buluşmaya çalışıyoruz. Temiz Toplum Derneği ve Mekselina Akademi olarak Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesinden başlatmış olduğumuz bir faaliyetimiz var. Biliyoruz ki gençlerde muazzam bir boşluk var. Asıl amacımız, gençlerin yaşamış olduğu handikaplar, bulanımlar ve buhranlardır. 'Nasıl olurda biz onlarla yan yana gelebiliriz' ve 'Nasıl olurda bir nebze kendilerine dokunabiliriz' çalışmasını yapıyoruz. Bu düşünceyle başlatmış olduğumuz bir faaliyettir. Doğu Anadolu, Bingöl ve Diyarbakır derken şimdi de Şanlıurfa'dayız. Son buluşma noktamız olan Şanlıurfa'daki genç kardeşlerimiz ile görüşmeler yaptık." dedi.

"Aslında Rabbani dediğimiz bir gençlik var"
Özellikle gençliğin uyuşturucu bataklığına sürüklendiğini belirten Osma, "Gençlerin uyuşturucu bataklığına yönelik olan yaklaşımlarına karşı 'nasıl bariyer oluşturabiliriz, bu işin manevi kısmından nasıl insanlara yaklaşabiliriz' diye faaliyetler yürüttüğümüz güzel bir istişare ve muhabbetimiz oldu. Buradan da zaten çalışmalarımızın farklı şehirlerde inşallah Allah nasip ederse yapacağız. Gücümüz nereye yeterse o şekilde faaliyetlerimizi götürüyoruz. Şu an gençlerimizin manevi bir boşluk içerisinde olduğunu düşünmüyorum. Bizler onlara dokunma ve yaklaşma noktasında biraz kendimizi geri çekiyoruz. 'Z Kuşağı' diye adlandırılan ama aslında Rabbani dediğimiz bir gençlik var. Ben bunu Z Kuşağı olarak değerlendirmiyorum. Sahaya indiğimizde şunu gördüm, gençlerimiz yalnız. Bir şeylerin farkındalar ve bir şeyler istiyorlar. Bir abi ve baba şefkatini arzuladıklarını gördüm. Gözlerinde böyle bir ışıltı var. Önemli olan 'onları eleştirmek değil de ve bunlardan bir şey olmaz demek' değil de önemli olan 'bu mayadan bizler nasıl ekmek yapacağız' demeyi kendimize sorgulamamız gerektiğini düşünüyorum. Manevi bir zaafiyet yok ben öyle görüyorum. Manevi bir tembellik ve adım atma noktasında bir zafiyet olabilir. Onu da inşallah hep beraber çalışarak olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

"Uyuşturucu maddeye eğilimler artıyor"
Gençliğin yalnız bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Osma, "Yapmış olduğumuz konferanslarla genç kardeşlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Uyuşturucu maddeye eğilimler artıyor ama bu işin bir sosyolojisi ve psikolojisi var. Özellikle ebeveynlere diyebiliriz ki genç kardeşlerimizi yalnız bırakmasınlar. Yalnız bırakmamak demek 'her şeyi ile ilgileniyoruz ne istiyorlarsa veriyoruz' demek değildir. Onlarla bir arkadaş gibi bir ilişki kurmak ve genç kardeşlerimizin ergenlik döneminden olgunluk dönemine geçişi gerçekten çok önemlidir. 'Neler yapabiliriz, bize yol gösterebilir misiniz ve bize yardımcı olabilir misiniz' gibisinden çok mesajlar almaktayız." şeklinde konuştu.
Yazar Osma ile buluşan Halil İbrahim Demircan ise İslami bir faaliyet çerçevesi içerisinde muhabbet ettiklerini ve İslami konuda istişarede bulunduklarını söyledi.