İshak Polat / Bedensel Engellilerle Dayanışıma Derneği tarafından temin edilen 10 Akülü, 15 düz, 3 Spastik engelliler için, 7 si yatalak engelliler için olmak üzere toplam 42 tekerlekli sandalye Aile sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü işbirliği ile ihtiyaç sahibi engellilere dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi konferans salonunda yapılan dağıtım törenine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ahmet kaytan, ASPİM İl Müdürü Murat Demirkol, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube müdürü Habip İpar, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Düzgün'ün yanı sıra engelliler ve aileleri katıldı.
Engelli sandalyesi dağıtım töreninde konuşan ASPİM İl Müdürü Murat Demirkol yaptığı konuşmada son yıllarda devletin engelli, yaşlı ve alt gelir grubundaki vatandaşlara yönelik çalışmalarına dikkat çekerek bu çalışmaların sadece devlet eli ile yürütülmediğini, bu çalışmalarda STK'ların katkısının unutulmaması gerektiğini ifade etti.
Demirkol engelli vatandaşların imkan verildiği zaman sosyal hayata katılımlarının ve üretime katkılarının arttığını ifade ederek engellilere yönelik sosyal çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan ise yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi olarak belediyecilik çalışmalarında engellilere yönelik çalışmalarına vurgu yaparak engellilere yönelik çalışmaların bir belediyenin başarı çıtasını gösterdiğini belirtti. Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Düzgün ise dernek olarak 22 yıldır faaliyet gösterdiklerini ifade ederek 22 yıl içersinde hayırseverlerden ve sponsorlardan aldıkları desteklerle engelli vatandaşlara 34.000 civarında tekerlekli sandalye dağıttıklarını ve bundan sonrada bu çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini dile getirdi.
Törende söz alan Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman'da tekerlekli sandalye bağışında bulunan hayırseverlere teşekkür ederek devlet olarak engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarında iş imkanı oluşturmanın önemine vurgu yaptı.
Konuşmaların ardından hak sahiplerine akülü sandalyeleri dağıtıldı. Tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelliler ve ailelerinin mutlulukları gözlerinden okunurken engelli aileleri yetkililere teşekkür etti.