Haber Merkezi

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. 1980'den beri kapalı olan ve kaderine terk edilen Arasa Hamamının yeniden işlev kazanması için ihaleye çıkıyor.

Osmanlı dönemi 17. Yüzyıl eserlerinden olan ve 1980'li yıllara kadar Şanlıurfalılara hizmet veren Arasa Hamamı yeniden işlev kazanması ve Şanlıurfa turizminin hizmetine sunulması amacıyla Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A. Ş. Tarafından 13/10/2020 tarihinde saat 11:00'da Turizmi Geliştirme A.Ş toplantı salonunda 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 51/g Maddesi gereğince pazarlık usulü ile ihaleye çıkartılıyor.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş: tarafından yapılan yazılı açıklamada; Tahsisi Şanlıurfa Turizmi Geliştirme AŞ' ye ait olan Şanlıurfa ili, Merkez ilçesi Camii Kebir Mahallesinde bulanan Arasa Hamamı (Kargır Hamam ve Külhanı)12 (on iki) yıllığına pazarlık usulü ile kiraya verilecektir. Şanlıurfa'nın önemli taşınmazları arasında olan Arasa Hamamı Osmanlı dönemi 17. Yy yapılarındandır. Kitabesi bulunmadığı için yapılış tarihi kesin olarak bilinmese de adının Evliya Çelebi Seyahatme' sinde geçmesi, yapının 17. Yy ortalarında mevcut olduğunu göstermektedir. Arasa Hamamı soğuk, ılık ve sıcak bölümünden oluşan Klasik Osmanlı hamamları plan özelliklerini göstermektedir. İstekliler ihaleye katılmak için istenilen belgeleri dosya halinde 12/10/2020 tarihi saat: 17:00'a kadar Turizm Geliştirme A.Ş ofisine vereceklerdir. Belirtilen tarih ve saatten sonraki yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir' ifadelerine yer verilerek

Şartname ve ekleri Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş Ofisinden satın alınabileceği belirtildi.