İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Irak-İran sınırındaki deprem sonrasında bölgeye gönderdiği mobil aşevi ile buradaki depremzedelere bir ay boyunca sıcak yemek dağıtacak.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak-İran sınırında meydana gelen 7,3'lük depremde 450'den fazla kişi yaşamını yitirirdi, binlerce kişi de yaralandı.

Depremin meydana geldiği ilk günden itibaren tüm acil yardım birimlerini teyakkuz haline geçiren İHH, Irak ve İran'a ulaşarak depremzedelere acil yardım ulaştırdı. Acil yardımlar kapsamında İHH, Irak'ın Süleymaniye kentinde son olarak mobil aşevini hizmete soktu.

Günlük bin kişiye sıcak yemek çıkaran mobil aşevi, Türkmen, Arap ve Kürtlerin bir arada kaldığı göçmen kamplarında bir ay boyunca hizmet verecek.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Irak ve İran'da meydana gelen deprem sonrasında iki ayrı bölgeye de ulaşarak toplamda 60 binin üzerinde depremzedeye acil yardım malzemesi ulaştırmıştı.

Açıklamada ayrıca, hayırseverlerin, depremzedelere yardım için bütün GSM operatörlerinden 'DEPREM' yazarak '3072'ye gönderecekleri kısa mesajla 5 lira bağışta bulunabileceği belirtildi. AA