Seyfullah Polat

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. tarafından koordine edilen ve İlçelerin turizm potansiyellerine yönelik yapılan Turizm Eylem Planı çalışmaların bu seferki durağı Siverek oldu. Katılımcılar Siverek'in potansiyeline rağmen hak ettiği noktada olmadığının altını çizdi.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. tarafından ilçelerin turizm potansiyeline yönelik uzun süren saha araştırmaları ve çalışmalar neticesinde ortaya koyduğu raporların ışığında düzenlediği Turizm Elem Planı çalıştaylarının ikinci durağı Takoran Vadisi, Karacadağ, Karacadağ Pirinci, Karacadağ Jeoparkı gibi bir çok doğa ve gastronomi değerini yanı sıra tarihi ve kültürel mirasa sahip Siverek oldu.

Siverek'in turizm potansiyelinin masaya yatırıldığı ve Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş'nin koordinasyonunda Siverek Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mahmut Uncu, Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar, Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı M. Adil Saraç, Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Oda Başkanı Müslüm Çoban, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Aykut Hakan Kutluhan, H.Ü. Turist Rehberliği Bölümü Öğretim Görevlisi Merve Ofluoğlu, Siverek Kaymakamlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi gibi ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri ve temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu kurumları hakkında katılımcılara bilgi verdikten sonra ; Siverek sahip olduğu tarihi, kültürel değerlerin yanı sıra Karacadağ jeoparkı, Takoran Vadisi, eşsiz gastronomi lezzetleri ile gerçekten de müthiş bir turizm potansiyeline sahip bir çok ilden büyük bir ilçemiz. Yapacağımız sunum ile Siverek'in sahip olduğu değerleri ve yapılabilecek çalışmalar ile bu potansiyeli hak ettiği noktaya nasıl taşıyabileceğimize yönelik yapacağımız sunumun ardından turizm paydaşlarımız olan sizleri ile istişareler yapacağız' dedi.

Siverek sahasında yapılmış titiz çalışmalar eşliğinde görseller ve istatistiki bilgiler ışığında hazırlanmış sunumun ardından yapılabilecek çalışmaların anlatıldığı bilgilendirmenin ardından söz alan katılımcılardan Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar Siverek Belediyesi olarak yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlatarak; Siverek öyle bir potansiyele sahip bir ilçe ki. Maalesef yapmak istediğimiz çalışmalara Belediyemizin bütçesi yetmemektedir. Bu potansiyelin ortaya çıkması için yapılacak projelere Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP İdaresi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi ilgili kurum ve kuruluşların desteğine ihtiyacımız var. İnşallah önümüzdeki süreçte bu kurumların destek vereceğine ve Siverek'in turizmde hak ettiği noktaya geleceğine inancım tamdır' dedi.

Daha sonra söz alan katılımcılar ise Siverek'in turizmde eksik kalan kısımlarını, yapılmasını istediklerini, sorun ve çözüm önerilerini dile getirerek Siverek'in aslında çok büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ama bu konuda alt yapı ve tanıtım eksikliğinin giderilerek hızla yol alınması gerektiğinin altını çizdiler.

Sahip olduğu değerler ile önemli bir turizm potansiyeline sahip Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin turizmde hak ettiği noktaya gelmesi ve sık ziyaret edilen bir turizm noktası olması için Turizm Paydaşı kurum ve kuruluşların katılımı ile çalıştay düzenlendi.