Haber Merkezi / Akçakale de birçok ilklere ve başarılara imza atan Abdulhamithan imam hatip ortaokulu yöneticileri bu hafta da YKS ye girecek öğrencilerin başarılanını artırmak için ilçede ÖYSM nin uyguladığı bütün resmi prosedürlerin uygulandığı bir sınav gerçekleştirdi. Sınava geç gelen, kimliğini unutan, üzerinde sınavda bulundurulmaması gereken bütün aksesuarları olan öğrenciler sınava alınmadı.
Sınav ÖSYM'nin başladığı sınav saati ve resmi prosedürler uygulanarak yapılacak. Ayrıca Cumartesi ve Pazar günü AYT ve TYT sınavları olmak üzere iki sınav yapılacağı bildirildi. Sınavın amacının aynı koşullarda sınava girecek milyonlarca öğrenciler içinde gerçek sınav öncesi stres önleme ve öğrencilerin kendilerini sınamaları olduğu bildirildi.
210 öğrencinin 14 salonda ter döktüğü sınav, 12. sınıf ve mezun öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Sınavda tam puan alan öğrenciye ayda 1000 tl, ikinci olana 600 tl, üçüncü olana 400 tl burs sağlayacağı bildirildi.
Okul yönetiminin çabalarıyla gerçekleştirilen deneme sınavı, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Okul müdür yardımcısı İsmail Demir yaptığı açıklamada; 'Tercihlerin puana göre değil mutlaka sıralamaya göre yapılması gerekmektedir. Adaylar geçen yıl bölümlerin hangi sıralamadan öğrenci kabul ettiğini mutlaka incelemelidir. Bu yıl YKS oldukça zor geçecek, bu nedenle tercih yaparken geniş bir yelpazeden değerlendirme yapılmalıdır. Ayrıca ek tercih dönemleri ve üniversitelerin açık kalan kontenjanları da değerlendirilmeye alınmalıdır.' dedi.
Abdulhamithan imam hatip ortaokulu müdürü Ahmet Yılmaz ise amaçlarının ilçede sınava girecek olan öğrencilerin başarılarını artırmak olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: 'Biz Abdulhamithan imam hatip ortaokulu olarak, hedef YKS de tam isabet sınavlarıyla üniversite sınavlarına girecek olan mezun ve 12 sınıf öğrencilerine yönelik bir ÖSYM formatında bir sınav gerçekleştirdik. An itibariyle 210 öğrenci ve 14 salonda öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirdik. Sınavda tüm ÖSYM kuralları geçerli olduğu, kaleminden, silgisine, şekerinden, peçetesine kadar hepsini salonlarımızda hazır bulundurduk. Sınavımız 10.15 ten itibaren başladı. Saat 10.00'dan sonra geç gelen öğrencilerimizi kesinlikle sınava almadık. Sınavda tam puan alan öğrenciye ayda 1000 TL, ikinci olana 600 TL, üçüncü olana 400 TL burs sağlayacağız. Sınavda katılım sağlayan bütün öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Bize destek olan Akçakale kaymakamımıza, Akçakale milli eğitim müdürümüze ve Akçakale belediye başkanımıza ve kıymetli öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz' dedi.