Seyfullah POLAT/ Türkiye'nin tarım başkenti Şanlıurfa tarımsal üretimi ile göz doldurmaya devam ederken aynı zamanda da çiftçi ile tarım teknolojilerini buluşturan fuarlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda yıllardır Şanlıurfa'da başta tarım alanında fuarlar düzenleyen Start Fuarcılık tarafından organize edilen fuarlardan 7. Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Şanlıurfalı ve bölge çiftçisinin yanı sıra ziyaretçileri tarım, gıda ve hayvancılık firmaları ve bu firmaların ürettiği teknoloji ile buluşturacak.
20-23 Şubat 2020 tarihlerdi arasında ziyarete açık olacak 7. Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı hakkında bilgi veren firma yetkilileri ; 7 yıl önce Şanlıurfa'da başlattığımız fuarcılık maratonumuzu tam gaz devam ettiriyoruz. Şanlıurfa, verimli toprakları bilim ile buluşturarak güzel verimlerin alındığı bir tarım şehridir. Start Fuarcılık olarak bizde bu verimli topraklarda Katılımcı firmalarımıza katma değer yaratacak şekilde ürünlerini pazarlayacakları alanlar sunuyoruz. Tarım alet ve makineleri , doğru tarım teknikleri, bitki besleme, gübreler, zirai ilaçlar, su ve sulama teknolojileri, canlı hayvan yetiştiriciliği, hayvan sağlığı ve ilaçları, et ürünleri ve hayvansal gıdalar ve daha pek çok sektörün tek bir çatıda buluşturuyor, Şanlıurfa'mıza canlılık kazandırıyoruz' diyerek Şanlıurfa ve bölgedeki tüm çiftçileri fuara davet ettiler.
Bu yıl yaklaşık 120 firmanın ürün ve teknolojilerini sergileyeceği fuar hakkında görüşlerine başvurduğumuz çiftçiler ise fuarın Şubat ayında yapılmasının çok uygun bir zaman olduğunu belirterek; Ekim ve hasatın olmadığı bir dönemde tarım ve hayvancılık ile ilgili bu farın düzenlenmesi hem zamanlama olarak hem de çiftçinin yeni teknolojiler ile buluşmasını sağlamak adına güzel bir organizasyon olarak düşünülmüş. Tarımın başkentinde bu tür fuarların yapılması Şanlıurfa ve bölge tarımı adına önemli bir kazançtır' diyerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.