İshak POLAT / Eğitim alanında çok önemli bir yatırım olan ve Şanlıurfa'daki nitelikli okulların bir araya toplandığı Şanlıurfa Nitelikli Okullar Kampüsü bir çok eksiklikle 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılına girmeye hazırlanıyor.
17 Eylül 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirileceği belirtilen kampüs içerisinde yer alan okulların geçici kabulü gerçekleştirilirken okullarda bir çok eksiklik göze çarpıyor. Bir yandan okul içerisinde eksiklikler hızla giderilmeye çalışılırken bir yanda da okul bahçelerindeki peyzaj çalışmaları devam ediyor. Doğalgaz, internet abonelikleri geçen hafta bitmesi gerekirken henüz bu çalışmaların tamamlanmadığı gibi okul pansiyonlarındaki eksikliklerde eğitim öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılıyor.

Yol yapım çalışmaları yetişecek mi?
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen hafta başlatılacağı duyurulan yol yapım çalışmaları bu hafta başlatılırken Kampüs içerisindeki yollara ise ne zaman sıra geleceği henüz belli değil. Karaköprü Fen Lisesi, TOBB Fen Lisesi'nin giriş kısımlarındaki yollara henüz başlanmaması dolayısı ile bu Pazartesi günü okula başlayacak öğrenciler uzun süre geçici olarak bu okulların Pansiyon kısımlarından okullarına giriş çıkış yapacak gibi gözüküyor.

Ulaşım yine sorun olarak uzun süre konuşulacak
Binlerce öğrencinin kullanacağı Şanlıurfa Nitelikli Okullar Kampüsünde ulaşım yine en büyük sorun olacak. Geçen hafta görüştüğümüz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ulaşım sorunu için 52 Nolu otobüs hattına takviye yapacaklarını ve Toplama Merkezinden, Şanlıurfa Nitelikli Okullar Kampüsüne 55 Nolu yeni bir hat devreye sokacaklarını belirtirken Merkez ilçelerinden bu okullara gelecek olan öğrenciler ise kendi aralarında anlaşan Servis Firmalarının insafına terk edilmiş gibi gözüküyor.

Veliler; Yetkililer, Cumhurbaşkanına ne diyecekler?
Çocuklarının yeni okullarını görmek ve başta ulaşım sorunu olmak üzere diğer konular üzerinde fikir sahibi olmak için Şanlıurfa Nitelikli Okullar Kampüsüne gelerek başta okul yöneticilerinden bilgi alan öğrenci velileri ise okulların açılmasına birkaç gün kalmasına rağmen bitmeyen inşaat işlerine ve ulaşım sorununa tepki göstererek; Şanlıurfa'ya yakışı bir kampüsümüz oldu ama maalesef inşaat, yol, ve peyzaj işlemleri bitmiş değil. Bu kampüsün 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılında açılacağı biliniyordu. Koca yaz ayları boyunca maalesef inşaat ve yol yapım işleri hep ihmal edildi. Şimdi çocuklarımız inşaat içerisinde eğitim görmeye çalışacaklar. Ayrıca her yeni yapılan okul gibi burada da ulaşım büyük bir sorun. 17 Eylül'de Cumhurbaşkanımızın kampüsün açılışını gerçekleştireceğini söylüyorlar. Yetkililer bitmemiş inşaat çalışmalarını sayın Cumhurbaşkanımıza nasıl izah edecekler? Cumhurbaşkanımıza ne diyecekler?' dediler.
Görüşlerine başvurduğumuz Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise kampüste inşaat işlerinin büyük ölçüde bittiğini, Eğitim- Öğretim yılının belirtildiği gibi 17 Eylül 2018 başlayacağını belirterek doğalgaz, internet ve okulların içerisindeki ufak tefek eksikliklerin öğrencilerin eğitimini etkilemeyeceğini ve bu sorunların en kısa sürede giderileceğini dile getirdiler.