Haber Merkezi / Şanlıurfa'da hastanelerde alınan tedbirler sayesinde gerek yoğun bakım, gerekse yataklı servislerde şimdiye kadar bir sorun yaşanmadığını kaydeden Vali Erin, Mart ayından itibaren uygulanan pandemi planında öngörüldüğü şekilde gerçekleştiğini ifade etti.
İyi denetim, iyi kontrol ve etkili bir iletişimle salgının üstesinden gelinebileceğini hatırlatan Vali Erin, vaka sayılarında bir miktar azalma olduğunu ancak bu noktadan sonra herkesin daha büyük duyarlılık göstermesi gerektiğine işaret etti.
Salgının tekrar tetiklenmesine neden olabilecek her türlü etkinlikten uzak durulması, kalabalık yerlere girilmemesi, maske, fiziki mesafe ve hijyen kurallarına daha çok uyulması gereken bir dönem yaşandığını ifade eden Vali Erin, 'Bir haftalık yanlışlar silsilesi, on gün sonra çok büyük vakalarla karşımıza çıkabiliyor. Ciddiye almamız gereken bir salgının olduğunu ifade etmemize gerek yok. Hayatını kaybeden insanlarımız var.' diye konuştu.
Şanlıurfa'da izolasyon tedbirlerini ihlal ettiği belirlenen kişilerin yurtlarda zorunlu olarak tutulmaya başladığını da hatırlatan Vali Erin, halen 21 pozitif vakanın öğrenci yurdunda zorunlu izolasyona tabi tutulduğunu söyledi.
Tüm vatandaşların büyük bir sorumluluk içerisinde hareket etmesi, maske konusunda tavizsiz olmaları gerektiğini dile getiren Vali Erin, 'İnsanlarımız mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmasınlar. 65 yaş üzeri vatandaşlarımız da mümkün olduğu kadar dışarı çıkmamalı. ' dedi.
Salgınla mücadelenin sadece sağlık çalışanlarının omzuna bırakılacak bir yük olmadığını, bu nedenle sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla yaklaşık kamu personellerinin de katılımıyla sayısı 3 bine ulaşan denetim ekipleri oluşturduklarını hatırlatan Vali Erin, 'Ekiplerimiz rutin olarak denetimlerini yapmaya devam ediyor. Özellikle izolasyona tabi tutulan vatandaşlarımızı neredeyse her gün kontrol ediyoruz. Salgınla mücadelede bilinçlendirme ve duyarlılığı artırmada son derece önemli bir görev icra eden tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.' diye konuştu.
2661 Kişi Denetim Yapıyor
Şanlıurfa'da Ağustos ayından itibaren başlayan ve 2500-3000 arasında değişen personelin günlük olarak katıldığı koronavirüs denetimleri, haftanın son günü 2661 personel ile devam etti.
İşyeri ve alan denetimlerinde görev alan 1022 personel, 225 ekip halinde işyerleri, alışveriş merkezleri, düğün salonları ile park ve bahçelerde denetim yaptı.
1639 personelin ise izolasyon denetimleri gerçekleştirdiği Şanlıurfa genelinde, pazar günü 86 vatandaşa mobil sağlık hizmeti verildi.