Haber Merkezi / Karaköprü Çankaya Mahallesi sınırları içinde bulunan Karaköprü Aile Mezarlığı konusunda toplanan Karaköprü Muhtarlar Birliği yıllardır çözülemeyen Karaköprü Aile Mezarlığı konusunda verilen sözlerin tutulması için istişarede bulundu.
Toplantı Çankaya Mahalle Muhtarı İsmail Çiftçi'nin muhtarlık ofisinde gerçekleştirildi. Toplantıya Karaköprü Ali Baba Mahallesi Muhtarı Mehmet Aslan, Akpınar Mahalle Muhtarı Mustafa Bilgin, Karşıyaka Mahalle Muhtarı Halil Fırat Gök, Akbayır Mahalle Muhtarı Halil Tut, Atakent Mahalle Muhtarı Hasan Gümük, Narlıkuyu Mahalle Muhtarı Hüseyin Süzen, Çevre Mühendisi Halil İbrahim Tut ve Karaköprü Ali Baba Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Tutluoğlu katıldı.
Çankaya Mahallesi Muhtarı İsmail Çiftçi: 'Biz yüzyıllardır burada ikamet ediyoruz. Artık bu topraklarla özdeşleşmişiz. Yıllardır Merkez mahallemizdeki mezarlık sorunu devam ediyor. Önceden ufak bir köyken burası bize yetiyordu. Gelin görün ki şehrin içinde kalan mezarlığımızı taşımak istiyorlar biz razı değiliz. Ama bize Karaköprü sınırları içinde güzel bir yer verirlerse biz bunu kabul ederiz. Bu sorun Nihat bey döneminde de gündeme geldi, Ormanın alt tarafında bir yere gösterdiler orası olmadı, aylar önce bize Güllübağ mahallemizde rahmetli Ahmet Güzel 42 dönümlük bir yer tahsis etmiş mezarlık olsun diye. Orayı biz Metin başkanla görüştüğümüzde muhtarlar birliği olarak tamam denildi, bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yer tahsis ettğini söylediler ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'yle görüştüğümüzde Güllübağ'daki mezar yerinde mutabık kaldık. Son iki üç gündür Karaköprü deki İlçe Encümenlerinin buna itiraz ettiklerini söylüyorlar, bundan da vazgeçtiklerini söylüyorlar koca karaköprü yüzde yetmişi hazine olan bir yerde 50 dönümlük bir mezar yeri de bize tahsis edemiyorlarsa bize yazıklar olsun. Biz muhtarlar olarak bu işin takipçisi olacağız.' dedi.
Karaköprü Derneği Başkanı Ali Tutluoğlu ise: 'Karaköprü Muhtarlar Birliği olarak Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye görüşmede biz de vardık Metin bey Belediye Başkan Yardımcısı Celal Şeker'in huzurunda söz verdi, Güllübağda'ki mezar yerini; zaten orası Rahmetli Ahmet Güzel döneminde mezar yeri olarak tahsis edilmiş ve etrafı çevrilmiş. Biz yalnızca hak olan neyse onun olmasını istiyoruz ve bu mezar yerinin kimseye peşkeş çekilmesini istemiyoruz ve muhtarlarımıza verilen sözün tutulmasını istiyoruz.' dedi.
Karaköprü Muhtarlar Birliği toplantısı, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.