Haber Merkezi / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen tanıtım programına; Şanlıurfa Valisi ve ŞURKAV Başkanı Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici ile projeye destek veren kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Programda bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 'Geleceğimiz Sokakta Kaybolmasın Projesi'nin genişleyerek daha çok aileyi ve çocuğu kapsamasını dilediğini belirterek, projenin hayırlara vesile olmasını diledi.
Projenin hazırlanması ve hayata geçirilmesinde emeği geçen ŞURKAV Yönetim Kurulu üyelerine, Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya'ya ve katkı sunan herkese teşekkür eden Vali Erin, projenin öncelikle Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyeleri ve diğer proje ortaklarıyla birlikte yürütüleceğini ifade etti.
'Geleceğimiz Sokakta Kaybolmasın Projesi'nin, çocukların geleceğe iyi hazırlanmasına yönelik ailelerin desteklenmesi ve çocukların sağlıklı bir gelişim ortamına kavuşmasını amaçladığını belirten Vali Erin, 'Bu projeyi, ilgili kamu kuruluşları, STK'lar, yerel ve uluslararası kuruluşların finansal desteğini almak suretiyle, sürekliliği olan bir projeye dönüştürmek istiyoruz.' diye konuştu.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, projenin güçlü genç ve güçlü aile yapısı temelinde birbirini tamamlayan iki unsuru önemsediğini belirterek, 'Bu projede emeği geçen, başta Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Allah'ın yarattığı en önemli varlık ve Allah'ın sanatı insandır. İnsan çok değerlidir.' diyerek, insan yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.
Çocukların ve gençlerin iyi yetiştirilmesi, eğitimli olması, aile ile bütünleşmiş halde geleceğe hazırlanmasının, ülkenin geleceği açısından hayati önem taşıdığına değinen Beyazgül, projenin bir çok etkinlikle devam edeceğini ifade ederek, 'Çocuklarımız ve gençlerimiz bu projeden fayda görmüşlerse, aileleri mutlu olmuşsa elbette devam etmesini isteyeceklerdir. Bizler de elimizden geldiğince, tüm gücümüzle desteğimizi vereceğiz. Bir annenin mutlu olmasının yolu, onun çocuğunun mutlu olmasıdır. Bu bakımdan biz üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız.' dedi.
ŞURKAV'dan sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya da burada yaptığı konuşmada, ŞURKAV'ın kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
ŞURKAV'ın yeni dönemde daha aktif bir yapılanmaya giderek, icracı komisyonlar oluşturduğunu, yeni şubeler açtığını, özellikle gençlere ve çocuklara yönelik projeler üretmeye başladığını kaydeden Çetinkaya, 'Geleceğimiz Sokakta Kaybolmasın Projesi'nin de bu çalışmaların bir eseri olduğunu söyledi.
Çetinkaya, projenin hayata geçirilmesinde verdiği destek ve katkılarından dolayı Vali Abdullah Erin'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e ve projenin hazırlanmasına katkı sunan herkese teşekkür etti.
Proje kapsamındaki çocukların ve annelerinin, duygu ve düşüncelerini dile getirmesiyle devam eden program, çocuklara günün anısına birer hediye paketi verilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Geleceğimiz Sokakta
Kaybolmasın Projesi Nedir?
Şanlıurfa Valiliği himayesinde ŞURKAV, sivil toplum kuruluşları Consern Worldwide, Türk Kızılayı ve Yeşilay'ın ortaklığında yürütülecek projeye; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi, Eyyübiye, Haliliye, Halfeti ve Karaköprü Kaymakamlık ve Belediye Başkanlıkları, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Göç İdaresi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Türkiye Jokey Kurumu Derneği de destek veriyor.
Geleceğimiz Sokakta Kaybolmasın Projesi, Şanlıurfa ilinde yaşayan dezavantajlı çocukları kötü alışkanlıkları benimsedikleri sokaklardan alarak, öncelikli olarak eğitim hayatının içinde tutmak, onları, uygulanan farklı programlarla hayata hazırlamak, yaşadıkları andan keyif almalarını sağlamak, maddi ve manevi zorluk çeken ailelerini çeşitli yollarla desteklemeyi amaçlıyor.
Çocuklara sokaklardan daha cazip olanaklar sunarak, onlara güvenilir ortamlarda çeşitli beceriler kazandırmayı, düzenlenen sosyal aktiviteler ile bir yandan keyifli vakit geçirmeleri sağlanırken, diğer yandan zihinsel, bedensel, ruhsal ve ahlaki gelişimlerine katkıda bulunmayı, hem çocukların hem de ailelerin mutlu olduğu bir aile ortamını oluşturmayı hedefliyor.
Başarılı bir eğitim hayatı olup, ailelerinin maddi yetersizliği yüzünden düzenli eğitim alamama riskiyle karşı karşıya olan, 10-13 yaş aralığındaki 10'u Suriye uyruklu toplam 30 çocuğu kapsayan projenin hazırlık aşamasında, ilgili kamu kuruluşları ve STK temsilcilerinin katılımıyla hedef kitle ve gönüllüler belirlendi.
Proje kapsamına alınan çocuklara hafta içi üç gün yöresel el sanatları eğitimi, kütüphane ziyaretleri, görsel sanatlar eğitimi verilecek.
Çocuklar; her hafta sonu adına 'Mutlu Gün' denilen etkinlikte kişisel gelişim, değerler eğitimi, nezaket, insan, hayvan ve doğa sevgisi, zararlı alışkanlıklar ve olumsuz etkileri, kişisel bakım ve çevre temizliği ve benzeri konularda eğitim alıp ardından geziler, sinema etkinlikleri, zeka oyunları, atölye çalışmaları ve sportif faaliyetlerin yer aldığı bir dizi programa katılarak mutlu bir gün geçirecekler.
Projeye katılan çocuklara, eğitim hayatlarına katkı amacıyla ayda 400 TL eğitim yardımı, ailelerine de proje süresince düzenli gıda ve temizlik maddeleri yardımı yapılacak. Ayrıca düzenli ev ziyaretleri yapılarak ailelerin çocuk yetiştirme konusunda bilinçlendirilmeleri ve farkındalık kazanmaları sağlanacak.
İlk aşamada üç ay süreyle sınırlandırılan proje, Haziran ayı içerisinde sonlandırılacak. Proje süresince görevlendirilen psikologlar, çocuklar ile haftalık olarak görüşerek ayrıca çocuklardan günlük tutması istenerek, onlardaki psikolojik, kişisel, davranışsal ve duygusal değişimleri takip edilecekler. Çocuklara ve ustalara uygulanacak ön test- son test gibi çeşitli ölçme araçlarıyla da projenin verimliliği değerlendirilecek. Beklenilen verimin elde edilmesi halinde, projenin hedef kitlesi arttırılarak süresinin uzatılması planlanıyor.