İshak POLAT / Şanlıurfa'da faaliyet gösteren medya kuruluşları için adli vakalar ve diğer asayiş olayları için doğrudan bilgi alabilmeleri amacı ile basın irtibat bürosu açıldı.
Adile binası içersindeki büro açılışına Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Cumhuriyet Başsavcı yardımcıları ile gazeteciler katıldı. İrtibat bürosunun açılışı dolayısı ile açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş " Ulusal medyayı ve özellikle yerel basınımızı takip edebilmek adına, yerel basınımızın adliye de bir muhatap bulabilmesi adına ve yerel medyanın en önemli görevi olduğunu düşündüğüm kamuoyunu doğrudan bilgilendirmek için arzu ettiği ve ihtiyaç duyduğu bilgileri temin edebilmesi için elzem olduğunu düşündüğümüz basın bürosunun açılışını gerçekleştirmek için buradayız" diyerek gerek yazılı gerekse görsel medya unsurlarını önemsediklerini dile getirdi.
Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini ve bu görevinde gazetecilere düştüğünün altını çizen Başsavcı Uğurhan Kuş bunun içinde medya mensuplarının doğru bilgiye ulaşmasının önemine vurgu yaptı. Daha sonra gazetecilerle beraber büronun açılışını gerçekleştiren Başsavcı Uğurhan Kuş bir süre gazetecilerle sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.