İLKHA/ Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Rabia Meydan'ında her gün bir sivil toplum kuruluşu tarafından Kudüs'e destek amacıyla çeşitli program ve etkinlikler düzenleniyor.
Şanlıurfa Umut Kervanı tarafından organize edilen programda Kudüs'ün Müslümanlar için önemi ile ilgili önemli mesajlar verildi.
Programa katılan Özlem Ajans sanatçıları; Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerine yazılmış marş ve ezgiler seslendirdi.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik ve Filistinli Gazeteci Yazar Doktor Zaher Elbek, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın önemi ile ilgili önemli mesajlar paylaştı.
Program, Hamza Küçükbayrak tarafından yapılan duanın ardından Rabia Meydanı'nda kılınan akşam namazı ile sona erdi.
Sunuculuğunu Faruk Polat'ın yaptığı program, Melle İbrahim Durmaz tarafından okunan Kur'an'ı Kerim ile başladı.

'Kudüs'e sahip çıkmak bütün Müslümanların görevidir'
Programın açılış konuşmasını yapan Umut Kervanı 2. Bölge Koordinatörü Muhammed Faik Doğan, 'Bu pogramı organize etmedeki amacımız; Filistin'de, Gazze'de hak ve batıl savaşı var. Bizler de bu hak ve batıl savaşında tarafımızı belli etmek ve hak tarafında olduğumuzu göstermek için bu programı organize ettik. Allah Azze ve Celle'nin etrafını mübarek kıldığı ve ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak sadece Filistinlilerin, Arapların, Türklerin ya da Kürtlerin davası değildir. Mesele kudsiyet ve kıble meselesidir. Dolayısıyla bu mesele ümmetin meselesidir ve bütün Müslümanların davasıdır. ' diye konuştu.
Programa konuşmacı olarak katılan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, konuşmasında Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin'in Müslümanlar için neden önemli olduğuna değindi.

'Aksa, bizi hayata bağlayan, hastalıklarımızı gideren bir kan merkezidir'
Aksa'yı dünyaya kan pompalayan kan merkezine benzeten Çelik, 'Müslümanlara soruyorlar neden Aksa, neden Filistin, Neden Kudüs? Kudüs bizim neyimiz olur? Kudüs, yüzlerce kilometre bizden uzakta olmasına rağmen neden Kudüs üzerinde bu kadar duruyorsunuz? Dünyayı büyük bir hastane olarak hayal edelim. Bu hastanede İslam ve nsanlık alemini yoğun bakımda yatıyor diye tahayyül edelim. Bu hastalığın ilacı kan merkezinden gelen kandır. Kan geldikçe hastalar iyileşecek ve ayağı kalkacaktır. Kudüs ve Aksa meselesi 'Kızılay' gibi kan merkezidir. Kudüs, köy gibi olan dünyada yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan Müslümanlara ve insanlığa kan pompalayan bir merkezdir. Onun için Aksa önemlidir. Aksa, bizi hayata bağlayan, hastalıklarımızı gideren bir kan merkezidir.' şeklinde konuştu.

'Oradaki kardeşlerimiz asla yalnız kalmamalı ve kendilerini asla yalnız hissetmemelidir'
Filistin'de ümmetin onuru ve izzeti için mücadele veren bir topluluk olduğunu hatırlatan Çelik, 'O topluluğun orada yalnız ve güçsüz kalmaması lazım. O topluluğun orada kuvvetli olması lazım. Onlar canlarını, mallarını, kundaktaki bebeklerini, genç ve yaşlılarını, kadın ve çocuklarını İslam için feda ederken İslam coğrafyasında yaşayan Müslümanlar, nasıl rahat edebilir? Hangi iman ve vicdan ile rahat uyuyabiliriz? Bundan dolayı Aksa ve Kudüs bizim davamızdır. Oradaki kardeşlerimiz asla yalnız kalmamalı ve kendilerini asla yalnız hissetmemelidirler. Nasıl ki dünyanın müstebir güçleri kendi binalarına israil bayrağı asıyorsa biz sizdeniz, size yardım ederiz ve destek veririz diyorsa sosyal medya kuruluşları israile yardım ediyorsa israil aleyhindeki yazıları engelliyorsa Allah'a iman eden Müslümanlar nasıl oradaki kardeşlerini yalnız bırakabilir?' diye konuştu.

'Filistinde'ki Müslümanlar bütün dünya müstekbirleriyle savaşıyorlar'
Kudüs ve Aksa'nın kurtuluşunun tüm Müslümanların kurtuluşu anlamına geldiğini belirten Çelik, 'Kudüs ve Aksa'nın kurtuluşu demek bütün dünya Müslümanlarının özgürlüğü ve kurtuluşu demektir. Hamas, İslami Cihad, İzzettin El Kassam Tugayları ya da Batı Şeria'daki mücahidler, sadece israil ile mi savaşıyorlar? Sakın böyle bir anlayışın içerisine düşmeyin. Bu kardeşlerimiz bütün dünya müstekbirleri ile savaşıyorlar. ABD, parasıyla, füzeleriyle, koruma kalkanlarıyla, istihbaratıyla, askerleriyle ve herşeyi ile siyonist rejimin arkasındadır. Avrupa ülkeri ve Suudi Arabistan israilin arkasındadır. Birleşik Arap Emirliği'nin aşağılık liderleri israilin arkasındadır. Daha geçen gün israilin uşağı Birleşik Arap Emirliği'nin lideri, israildeki yerleşimciler için 4 bin ton demir göndereceğini teahüd etti. Filistindeki mücahidler, sadece israil ile mücadele etmiyorlar. Müslümanların galip gelmesi, israilin mağlup olması demek bütün dünya müstekbirlerinin mağlup olması demektir. Allah'ın izniyle de mağlupta olacaklardır. Bütün güçleri ile bir avuç olan ama imanca belki kainat kadar olan Hamas ve İslami Cihad'a karşı her yaptıkları savaşta zillet elbiselerini giyiyorlar. Bunun için 'Aksa' ve 'Kudüs' diyoruz. Dünya mustazaflarının kurtulması ve dünya müstekbirlerinin perişan olması için 'Aksa' ve 'Kudüs' diyoruz.' dedi.

'Siyonizme ve emperyalizme buradan çok güçlü bir mesaj gönderiyorsunuz'
Türkiye'de Filistin için yapılan programların Filistin halkına moral verdiğini belirten Filistinli Gazeteci Yazar Doktor Zaher Elbek, 'Filistin ve Kudüs'ten sizkere selam getirdim. Şanlı Kudüs'ten Şanlıurfa'ya selam olsun. Kahraman Gazze'den Şanlıurfa'ya selam olsun. Umut Kervanı Vakfına ve diğer STK'lara Filistin adına teşekkür ediyorum. Bütün zalimlere, siyonizme ve emperyalizme buradan çok güçlü bir mesaj gönderiyorsunuz. Verdiğiniz bu mesaj; Filistin'in yalnız olmadığını göstermektedir. Filistinli murabıt ve mücahitler, yapılan faaliyetleri gördüğü zaman; manevi destek alıyorlar. Katil, pis, işgalci ve korkak Binyamin Netenyahu, başka ülkelere kaçtı; çünkü bu savaşı bitirmek istiyor. Bugün Şanlıurfa'ya geldikten sonra Muhammed Faik kardeşimiz ile Umut Kervanı Vakfı Şanlıurfa Şubesinde oturduk. Otururken 9 yaşındaki çocuk kumbarasını Filistin için bağışladı. İşte yeni nesil budur. 70 yıl önce eski katil işgalci başbakan, şimdiki nesilin Filistin'i unutacağını ve gelecek neslin Filistin'i ağlatacağını söyledi; fakat şimdiki nesil bu; Resul'dur. ' şeklinde konuştu.

'Selahaddin Eyyubi'nin ve Filistinli İzzettin el Kassam'ın torunları Kudüs'ü fethedecekler'
Müslümanların yakın zamanda Kudüs'ü fethedeceklerine dikkat çeken Elbek, 'Birkaç gün önce Umut Kervanı Vakfı iki tane ambulans Gazze'ye gönderdi ve yine gönderecekler. Allah razı olsun. Filistin ve Gazze adına teşekkür ediyorum. Zafer yaklaşıyor. Tabi ki kanıtlar ve deliller var. Çocuklar mücadele ediyor. Filistin'i unutmadılar. İsra Suresi'nde 7'inci ayetinde buyrulduğu gibi bu Allah'ın bir müjdesidir. Çok yakında gerçek Müslümanlar Kudüs'ü fethedip Mescid-i Aksa'da namaz kılacaklar. Namaz kılındıktan sonra siyonist işgalcileri buradan atarak 'Allah-u Ekber' diyecekler. Bu zaman çok yakındır. Aramızda Suriyeli Müslümanlar da var. Eyvallah, Allah razı olsun. Bütün ümmet, Filistin'in arkasındadır. Selahaddin Eyyubi'nin ve Filistinli İzzettin el Kassam'ın torunları, beraber yakın bir zamanda Kudüs'ü fethedecekler.' ifadelerini kullandı.