Haber Merkezi / Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, yürütülen çalışmalarla cazibe merkezi haline gelen Konuklu Mahallesinde temaslarda bulundu. Mahallede uzun bire süredir vatandaşların talebi olan doğalgaz hattının çekilmesi Başkan Canpolat'ın girişimleri ile sonuç verdi. Doğalgaz firması bölgede çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve beraberindeki teknik heyet Konuklu'daki doğalgaz çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.
İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Canpolat, Haliliye Belediyesini vatandaşlara hizmet etmek için var gücü ile çalıştığını belirterek şunları kaydetti:
'İlçemizin Konuklu Mahallesindeyiz. Fen İşlerine bağlı ekiplerimiz, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz hummalı bir şekilde onlarda burada çalışmalarını yürütüyor. Bir taraftan yeni yollar açıyoruz, bir taraftan stabilize yolarını dolduruyoruz. Aynı zamanda burası hızlı bir şekilde gelişiyor. Burada seçim öncesi ve seçim sonrası ziyaretlerimizde vatandaşlarımızın bizden talepleri buraya doğalgazın getirilip yaygınlaştırılması ile ilgiliydi. Bizler de Haliliye Belediyesi olarak özel firma olan Aksa Doğalgaz firması ile görüşmelerimizi tamamladık. Vatandaşlarımızdan ön talep formlarını rica edip topladık. Vatandaşlarımız da ön talep formlarını doldurdular bu başvurular da belli bir seviyeye ulaştı. Firma ise buraya doğalgaz döşeme çalışmalarına başladı. Şuanda ana arteri çekiyorlar. Bu Konuklu Mahallesi için bir milattır doğalgaz açısından. Gelişen Türkiye'de, gelişen Haliliye'de daha müreffeh bir ortamda yaşayabilmek adına doğalgaz nimetinden de inşallah Konuklu halkımız faydalanacaktır.'
Konuklu eski Belde Başkanı Halaf Yıldız ise 'Belediye Başkanı Mehmet Canpolat bizlere çok yardım etti. Şu an makinalar burada, yollar yapılıyor. Yine Başkanımızın yardımıyla doğalgaz Konukluya geldi. Bizler Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz' dedi.
Şanlıurfa Aksa işletme Müdürü Onur Dündar da 'Doğalgaz çalışmalarında toplamda 15 kilometre ana hat yapacağız. Yaklaşık bir buçuk iki ayda çalışmalarımızı tamamlamayı düşünüyoruz. Bu kış Konuklu'ya doğalgazı ulaştırmayı düşünüyoruz' diye konuştu.
Çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade eden Konulu Mahalle Muhtarı Halil Öksüzoğlu ise Haliliye Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'a teşekkür etti.
İncelemelerin ardından Başkan Canpolat ve beraberindekiler bölgeden ayrıldı.