Tuğba POLAT/ Geçtiğimiz günlerde başta çocuklar olmak üzere Şanlıurfalı engelli vatandaşların haklarını korumak, sorunlarını dile getirmek ve çözüm noktasında ilgili kurumları harekete geçirmek için güç birliği yapan Şanlıurfa Fenilketonüri ( PKU) Hastaları Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( ŞUPKU), Şanlıurfa Omirilik Felçlileri İstihdam Derneği ( ŞUOFİD) Şanlıurfa Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) Hastaları Derneği başta olmak üzere Şanlıurfa'da faaliyet gösteren beş Engelli Derneği Başkanı, hafta sonu Ankara'da Unicef ve Engelli Çocuk Hakları Ağı tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.
Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Engelli STK'ların güç birliğinin hayranlık uyandırdığı toplantıda konuşan ŞUOFİD Başkanı Habib Polat engellilerin toplumda en dezavantajlı grup bireyler olduğunu belirterek; özellikle bedensel engelli vatandaşlarımız sosyal hayatta bir çok zorluklar ile karşılaşmaktadır. Şehirlerimizin ve mekanlarımızın engelli bireylerin yaşamasına uygun hale getirilmesi için hak arayışımız artan bir azimle devam edecektir' dedi.
ŞUPKU Başkanı Mustafa Çiftçi ise yaptığı konuşmada PKU ve metabolik hastalıklar ile mücadele eden engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara temas ederek; Maalesef nadir hastalıklar ile mücadele eden çocuklarımızın doktora, polikliniğe ve düşük proteinli gıdalara erişimi konusunda çok büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Her vatandaş gibi engelli bireylerimizin de doktor, ilaç, gıda gibi temel ihtiyaçları karşılanmalıdır. Bizim de diğer engelli kardeşlerimiz ve derneklerimiz ile omuz omuza hak arama mücadelemiz devam edecektir' dedi.
Şanlıurfa SSPE Hastalıkları Dernek Başkanı İsa Çetinkaya ise yaptığı konuşmada SSPE hastalarının ve yakınlarının hastane, rapor ve sosyal yardım gibi sıkıntılarına değinerek; Bizler yetkililerden sadaka ve merhamet beklemiyoruz. Bizler her vatandaşın hakkı olan temel haklarımızın sağlanmasını istiyoruz' diyerek Şanlıurfa Engelli STK'ları olarak kendi aralarında ve Türkiye'de faaliyet gösteren Engelli STK'ları ile birlikte hak arama mücadelelerinin devam edeceğinin altını çizdi.