Seyfullah POLAT/ 770 yıl önce Moğolların istilası sonrasında yakılan, yağmalanan ve kullanılamaz hale getirilen Harran Ulu Camii'nde yürütülen kazı ve kurtarma amaçlı restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Tarihin adeta yeniden canlandığı Harran'da, devam eden çalışmaları büyük sevinç ve mutlulukla takip eden vatandaşlar, 770 yıldır Ezan-ı Muhammedî'den mahrum olan ve namaz kılınamayan Harran Ulu Camii'ndeki özlemin son bulmasını bekliyor.

'ALANDA KÜÇÜK DE OLSA BİR NAMAZGÂH BEKLENTİMİZ VAR'
'Harran Ulu Camii restorasyonunda sona doğru' başlıklı haberimizin ardından gazetemizi arayan vatandaşlar 770 yıldır ezanı suskun ve namaz kılınamayan Harran Ulu Camii'nin Türk- İslam medeniyetinin Anadolu'daki ilk mühürlerinden ve ilklerinden olduğunu belirterek '2019 yılında yapılan kazı ve kurtarma amaçlı restarosyon çalışmaları ile ilgili basında çıkan haberlerde ve yetkililerin yaptıkları açıklamalarda, Harran Ulu Camii'nde yeniden ezan okunacağını ve burada namaz kılınacağını kamuoyuna açıklanmıştı. Sona doğru gelinen çalışmalar neticesinde dini açıdan böylesi önemli bir mekanda ezan okunmasını ve ziyaretçilerin namaz kılabileceği bir namazgahın hizmete açılmasını yetkililerden talep ediyor ve bekliyoruz' dediler.

'EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN'
Ayasofya Camii'nin tekrar ibadete açılmasının gündemde olduğu bu günlerde Türk- İslam Medeniyetinin Anadolu'daki ilk eserlerinden olan Harran Ulu Camii'nin ve Harran İç Kalesinin devam eden çalışmalar neticesinde ayağı kaldırılmasının önemine de vurgu yapan vatandaşlar; Medeniyetimizin izlerini taşıyan bu eserlerin tekrar eski ihtişamını sergileyecek şekilde onarılması gerçekten mutluluk verici. Bu konuda emeği geçen tüm yetkililere ve kazı çalışmalarını yürüten hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun' ifadelerini kullandı.