Haber Merkezi / 1 Kasım seçimlerinde Şanlıurfa'dan tekrar Milletvekili adayı olan Bakan Faruk Çelik, 2011 yılından bu yana Şanlıurfa'da; Tarım, Turizm, Sağlık, Eğitim ve Ulaşım başta olmak üzere birçok dev projeye imza attı. Yapılan yatırımlarla birçok alanda Türkiye'nin en büyük tesisleri Şanlıurfa'ya kazandırıldı. Bu yatırımlardan biri de Devlet Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğünün projesi oldu.
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) dahilinde yapılan temel atma töreni DSİ 15. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlendi. Temel atma törenine; AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Seyit Eyyüpoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap katıldı.
Temel atma töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, toplam tutarı 851 milyon TL olan yatırımlarla, 738 bin dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.
Şanlıurfa'nın kadim bir tarih şehri olduğunu belirten Bakan Faruk Çelik,"Şanlıurfa aynı zamanda turizm ve kültür şehri. Bu şehrimizin özellikleri herkesi kıskandırıyor. Bu yüzden bu şehre ne yapılsa azdır. Şanlıurfalı ne kadar kıymetini biliyor bilmiyorum ama burada 5 yılını geçirmiş bir kardeşiniz olarak her defasında söyledim; Şanlıurfa Türkiye'nin lokomotif şehri olacak. Buna önce burada yaşayan insanların inanması lazım. Bu kadar büyük yatırımları devlet niye Şanlıurfa'ya yapıyor? Devletimiz kısa, orta ve uzun vadeli projeler ortaya koydu. Bu planlar çerçevesinde 500 milyar dolar ihracatı gerçekleştirme planı var. Bu kapasiteyi nereden bulacaksınız?Bunun kaynağı Şanlıurfa ve GAP projesi. Buralar ayağa kalkar ve hareketlenirse, bu rakam 500 milyar doları da aşacaktır" dedi.