İLKHA/ Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ve Belediye'nin sürdürdüğü altyapı ve yol çalışmaları nedeniyle şehrin birçok yeri şantiyeye dönmüş durumda. Kentin birçok noktasında aylar önce başlatılan çalışmaların tamamlanmaması halkın tepkisine neden oluyor.
Özellikle kazılardan sonra yolların geç kapanması nedeniyle sürücüler ve vatandaşlar büyük zorluklar yaşıyor. Birçok noktada tozdan adeta geçilmiyor. Esnaf ise toz nedeniyle her gün dükkanını temizlemek zorunda kalıyor.
Sürdürülen bu çalışmaların derhal bitirilmesini isteyen esnaf ve vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi.

'Bu sorumsuzluğa bir mana veremiyoruz'
Esnaf Hüseyin Tepeli, 'İlçenin durumunu göz ününde bulunduralım, aklın ve mantığın kabul etmediği bir durum yaşıyoruz. Eğer bu cadde yapılacaksa esnaf arkadaşlarımızla biz de yardım edelim, işi bir günde bitiririz. Allah aşkına her tarafı köstebek gibi kazıp öylece bırakıyorlar. Milleti böyle perişan etmenin ne manası var? Milleti devlete karşı kışkırtmak mı istiyorlar, nedir? Bu sorumsuzluğa bir mana veremiyoruz.' dedi.
Akşama kadar temizlik yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Tepeli, 'Kim ne yapacaksa gelsin, biz de esnaf olarak yardım edelim. Beraberce 1-2 günde yapalım, bitirelim, başka caddeye geçsinler. Bu nasıl bir şey anlayamadık. Hani yurdun sahipleri, bütün şehir böyle. Toza bakın! Her sabah gelip bu tozu temizliyoruz. Akşama kadar işimiz bu. Allah aşkına yapılacak şey bir günlük iş. Hep temizlikle mi uğraşacağız? Şehri köstebek yuvasına çevirmişler. Bu işi takip eden veya bunu hesaba çeken yok mu? Şu an ne söyleyeceğimi bilemiyorum.' ifadelerini kullandı.


'Yıllardan beridir ilçenin hali bu'
Esnaf Sadık Etres ise 'Yıllardan beridir ilçenin hali bu. Bizim dükkanların önünden bir araba geçtiği zaman, su, çamur dükkanlarımızın içine kadar sıçrıyor. Yazık günah değil mi? Bizim ne günahımız, ne suçumuz var ki buna katlanıyoruz? Bu yolları bozduysanız gelin yapın. Yapamıyorsanız malzemeyi getirin biz yapalım. Bir araba geçtiği zaman, bir vatandaşın üzerine su sıçradığı zaman kavgaya neden olabiliyor. Ve kavga büyüyerek kan davasına dönüşebiliyor. Zaten bayramda yollar kapalı ve tozlu olduğu için iş yapamadık. Esnafımızın kepenkleri toz duman içinde, hiç kimse eşyasını dışarıya çıkaramıyor. Yakında vatandaş işini gücünü bırakıp bu gördüğünüz su dolu çukurların içinde oltayla balık tutmaya başlayacak. Yetkililerin bir an önce bu sıkıntıyı gidermesini istiyoruz.' şeklinde konuştu.
'Buradan bir araba geçtiği zaman dükkanlarımızın içine kadar su sıçrıyor.' diyen Esnaf Erdal Yeter, 'Uzun zamandır burası bu halde. Tozdan dolayı bayramda iş yapamadık. Bu sıkıntı hala devam ediyor. Yaşlılar çukurlar nedeniyle buradan rahatlıkla geçemiyor. Toz kalkmasın diye buraları suluyoruz. Suladığımız zaman da çukurlar suyla doluyor. Artık öyle bir duruma gelmişiz ki iş yapamıyoruz. Burası şehir merkezi. Niye eksik bırakılan işler tamamlanmıyor. Sesimizin yetkililere ulaşmasını istiyoruz.' dedi.

'İş yapıyorlar ama yarım yamalak yapıyorlar'
DEDAŞ'a tepki gösteren Esnaf Kasım Dal ise 'Esnafın hali gözler önünde. Geldiler burada elektrik kablolarını yer altına döşediler ama metrelerce kablo dışarıda, yolun ortasına atılmış durumda. İşi yapıyorlar ama yarım yamalak yapıyorlar. Elektrik malzemelerini bu şekilde ortada bırakıp gidiyorlar. Bunun zararı vatandaşın cebinden gidecek. Yazıktır, günahtır. Bir de dükkanlarımızın önünde açtıkları çukura bir bakın. 6 aydır bu çukurlar bu durumda. Geceleri yaşlılar ve çocuklar bu cadde ve sokaklardan gelip geçiyor. Yetkililerin bu duruma bir çare bulmalarını istiyoruz.' ifadelerini kullandı.