M. Talat AKAY / Hızla büyüyen ve Türkiye'nin en yüksek nüfus artış oranına sahip Şanlıurfa'da artan trafik sorununu çözmek adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Trambüs projesini hayata geçiriyor. Projenin tanıtım toplantısı GAPTEM'de gerçekleştirilirken tanıtım toplantısına Şanlıurfa valisi Güngör Azim tuna, Büyükşehir Belediye başkanı Nihat çiftçi, İlçe Belediye Başkanları, bazı AK Parti Milletvekilleri, Siyasiler, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi yetkilileri, Proje üstlenici firma yetkileri ve vatandaşlar katıldı.
Toplantıda söz alan firma ve büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Yetkilileri katılımcılara proje ve Trambüs hakkında bilgi verdi. Verilen Bilgiye göre yaklaşık 1 yıl içerisinde hizmete girmesi planlanan proje 4 etaptan oluşacak ve projenin ilk etabı 7736 metre uzunluğunda ve toplu taşıma merkezinden müzeler bölgesi arasında hizmete girecek.
2. Etap ise toplu taşıma merkezinden Karaköprü'ye, 3. Etap ta toplu taşıma merkezinden Eyyubi'ye Devlet Hastanesine ve 4. Etabı ise toplu taşıma merkezinden Harran Üniversitesi Osman Bey Kampüsü arasında raylı sistemle vatandaşlara hizmet verecek.
Bunun yanı sıra verilen bilgiye proje kapsamında 25 metre uzunluğundaki Trambüs araçları, Hat ve Depo binası 52 kamera ile izlenecek, havai hat güvenliği için hat kısa devreleri ve hat, trafo besleme gerilimleri scada ile sensörler yardımcılığı ile anlık olarak izleme merkezinden kontrol edilecek ve sisteme anında bilgisayar vasıtası ile müdahale mümkün olacak. Güzergahtaki araçların doluluk, hattaki konumu ve duraklardaki vatandaş sayısı anlık takip edilerek kooperatiflik kapasitesi arttırılacaktır" denildi.