Seyfullah POLAT/ Beraberinde; Platformu gönüllüsü ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Gelin, Yasin Küçük ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Osman Gerem, Başkanlığını yürüttüğü ve Kurulduğu 8 yıl boyunca sınır içerisinde ve sınır ötesinde ihtiyaç sahiplerine binler tır insani yardım malzemesi ulaştıran Şanlıurfa Sivil toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu'nun çalışmaları hakkında Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat'a bilgi verdi.

Şanlıurfa'da yüzü aşkın STK'nın destek verdiği Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunun günümüze kadar başta Şanlıurfalı ihtiyaç sahipleri olmak üzere sınır içerisinde ve Suriye, Tanzanya, Arakan, Çad, Somali, Sudan gibi ülkelerdeki yardıma muhtaç insanlara gıda, temizlik malzemesi gibi temel ihtiyaç malzemeleri ulaştırdıklarını belirten Osman Gerem; STK'ların bir araya gelerek oluşturduğu Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu bu yapısı itibari ile Türkiye'de örnek bir yapılanma. Hayırseverlerimiz ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü olan bir Platform olarak bize emanet edilen yardımları nerede bir ihtiyaç sahibi ve mazlum varsa ulaştırmaya gayret ediyoruz' diyerek en son Kurban Bayramında gittikleri Somali'deki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Somali için düzenlenen Kur'an-ı Kerim kampanyasında hedefledikleri 10 bin sayısının yarısına ulaştıkların belirten Osman Gerem en kısa sürede 10 bin sayısına ulaşacaklarına inandıklarını dile getirdi.

AFRİN ŞEHİTLERİNİN İSMİ

ARAKAN'DA YAŞIYOR

MÜSİAD, Memur-Sen ve Denizfeneri Derneği ile Arakan'dan kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için yaptırılan evlerin sayısının bini aştığını da belirten Osman Gerem; Burada hayırseverlerimizin bağışları ile Afrin'e yönelik gerçekleştirilen Zeydindalı Harekatında şehit olan 52 askerimiz adına Arakanlı Müslümanlara ev yaptırdık. Şehitlerimizin isimlerinin olduğu evlerde barınan Arakanlı kardeşlerimiz her gün şehitlerimiz ve hayırseverlerimiz için dua ediyor' diyerek Afrin Şehitlerinin isimlerinin burada da yaşatılmaya devam edeceğini belirtti.

PLATFORMUN ÇALIŞMALARI

ÖRNEK OLMALIDIR

Ziyaretten duyduğu memnuniyet ifade eden gazetemiz Yazı İşleri Müdürü ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Şanlıurfalı hayırseverlerin HZ. İbrahim'in cömertlik vasfını devam ettirdiğini belirterek; Şanlıurfa basını olarak bizlerde İnsani Yardım Platformunun çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bu çalışmalar gerçekten takdir edilecek çalışmalardır ve tüm Türkiye'ye örnek olmalıdır' dedi.