Yüksel Polat

Kas hastası Meryem Nazlı'nın kendi mücadelesini anlattığı ' Adı Meryem' adlı kitabı kas hastalarına örnek oluyor.

İstanbul, Sultangazi'de ikamet eden ve 1991 yılında kas hastalığı teşhisi konulan Meryem Nazlı hastalığa ve hayata karşı verdiği mücadelesini ' Adı Meryem' adlı kitabında anlatarak kas hastalarına ve başka hastalıklar ile mücadele edenlere örnek oldu. Hayat mücadelesini anlattığı kitabını 2017 yılında çıkartan Meryem Nazlı'nın yoğun ilgi gören 223. sayfalık ' Adı Meryem' adlı kitabı 3. Baskısını yaparken 6.000 tiraja ulaştı.

Yaşam ve hastalık ile mücadelesini anlattığı kitabının baskı sürecini anlatan Meryem Nazlı; Belli bir zaman sonra yaşadığım hareket kısıtlılığı ile gittiğim hastanede 1991 yılında kas hastalığı teşhisi konuldu. Nadir hastalıklar grubunda olan ve şu an için tedavisi bulunmayan kas hastalığı ile Türkiye'de benim gibi mücadele veren bir çok insan var. Bazıları tekerlekli sandalyeye mahkum olan bazıları ise yürümekte ve hareket etmekte zorluk çeken bu hastalar sosyal yaşamdan koptuğu gibi çok çeşitli psikolojik zorluklar ile de mücadele etmektedir. Bende tedavi bulunan kadar benim gibi bu hastalıkla ve başka hastalıklar ile mücadele eden insanlara örnek olması açısından kendi mücadelemi anlatarak örnek olmak istedim' dedi.

Gazetemizden İshak Polat'a yaptığı açıklamada Kitabının okurlar ile buluştuğu günden bu tarafa gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti de ifade eden Meryem Nazlı önümüzdeki pandemi sonrasında da imkan verilmesi halinde mücadelesini çeşitli oturum ve seminerlerde toplumun çeşitli kesimlerine aktarmaktan mutluluk duyacağını da dile getirdi.

Türkiye'de MS, SMA, DMD, Becker, LGMD ALS gibi Nöromüsküler hastalıklardan mustarip binlerce engellinin karşılaştığı sorunları da değinen Meryem Nazlı bu hastalıkların teşhisi, tedavisi ve sosyal destek programlarında bir çok sıkıntının yaşandığını belirterek yetkililiklerden bu sorunların giderilmesi için adım atmaları çağrısında da bulundu.