Haber Merkezi / Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında 'Avrupa Hareketlilik Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa Viranşehir belediye başkanı Salih Ekinci belediye başkan yardımcı Ragıp Yıldırım belediye meclis üyeleri katıldı.
Ahmet Günak parkın önünden başlayan parkura koronavirüs tedbirleri göz önünde bulundurularak temsili olarak 30 bisiklet katıldı. Yaklaşık 3 kilometrelik bisiklet sürüşünün ardından Viranşehir belediye spor kompleksin önünde son bulan etkinlik boyunca bisiklet sürücüleri sıfır emisyon ve bisikletin yaygınlaşması adına yol boyunca bisikletlerinin zillerini çaldılar. Yoldan geçen ve balkonlarından etkinliği izleyen vatandaşlarda alkışlarla bisiklet sürücülerine destek oldular.
Viranşehir Belediyesi olarak bisikletin yaygınlaşması adına çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten belediye başkanı Salih Ekinci, ' Bisiklet kullanımı hem insan sağlığına, hem de doğaya büyük katkıları olan bir ulaşım aracı. Bizde bu farkında lığı göz önünde bulundurarak bugün çok güzel bir etkinliğe imza attık. Buradaki amacımız Viranşehir gibi sürekli olarak büyüyen gelişen bir kentte bisiklet kullanımını artırmak. Bunun içinde Belediye olarak böyle çalışmalara büyük önem veriyoruz. Ve bisiklet kullanımını da daha temiz daha yeşil ve yaşanılabilir bir kent olma yolunda destekliyoruz' dedi.