Haber Merkezi / Haliliye Belediyesince bu yıl 5'incisi düzenlenen ve konusu sadece Çanakkale olan ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ayrı ayrı düzenlenen bilgi yarışması, şiir okuma, şiir yazma, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin için Çanakkale'ye uğurlama programı düzenlendi. Programa; Başkan Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcıları Mehmet Selim Polatkan ve Müslüm Yüksel, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Tilavet sonrası Şanlıurfa'nın tek mehter takımı olan Mehteran-ı Haliliye sahne alarak, kahramanlık türküleri seslendirdi.
Programda konuşan Başkan Fevzi Demirkol, Çanakkale'nin bir zafer olmadığının ve bir destan olduğunun altını çizdi. Öğrencilerin katıldıkları yarışmada aldıkları başarılı sonuç neticesinde Çanakkale'ye gittiğini hatırlatan Başkan Demirkol, şunları söyledi:
'2014 yılından bu tarafa başladığımız Çanakkale programlarının 5'incisini yapmayı Cenab-ı Hakk bizlere nasip eyledi. İl genelinde yapmış olduğumuz Çanakkale yarışmalarında derece alan sevgili gençlerimiz, göstermiş oldukları başarıyla ecdat diyarı Çanakkale'ye gidiyorlar. Öğrencilerimizin yolunu, bahtını Allah açık eylesin. Gittiğiniz yerler, ecdadımızın kanıyla suladığı topraklardır. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti bağımsız bir devlet ise ezanımız okunuyor, bayrağımız dalgalanıyor ise Çanakkale'deki, Kurtuluş Savaşı'ndaki şehitlerimiz dolayısıyladır.'
Başkan Demirkol'un konuşmalarının ardından temsili asker kıyafeti giyen öğrencilerinin ellerine kına yakıldı. Yola çıkan kafile, Çanakkale'nin yanı sıra, Konya, Bursa ve İstanbul illerindeki tarihi mekanları da görmek imkanı bulacak.