AA / Işık, Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla Şanlıurfa'daki bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'nın sadece medeniyetin değil İslam tarihinin de en önemli merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.
Şanlıurfa'nın şu an dünyada bilinen en eski ve köklü merkezlerden birisi olduğunu aktaran Işık, 'Sadece Göbeklitepe'nin tarihi, insanlık tarihiyle özdeş. Bu kadar önemli ve stratejik bir ilde yaşıyor olmak Cenabı Allah'ın bir lütfudur. Bu şehre hizmet etmek de bizim için ayrı bir lütuftur.' ifadelerini kullandı.
Işık, bu nedenle Şanlıurfa'nın son yıllarda başlattığı hamlenin kendileri ve ülke için çok değerli olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
'Şanlıurfa yarışa biraz geç başladı ama özellikle AK Parti iktidarı döneminde, şu anda Şanlıurfa geleceğe dolu dizgin gidiyor. Şanlıurfa'nın kalkınması tek bir unsurla olmaz. Kuşkusuz Şanlıurfa bir tarım şehri ama sadece tarım şehri değil. Şanlıurfa aynı zamanda turizm şehri. Sadece Göbeklitepe bile Şanlıurfa'nın kalkınması için büyük bir nimet. Sadece bu da değil, Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı ve o bölgenin cennet bahçesine döndüğü Balıklıgöl de kendi başına ihtişamı ifade ediyor. Şanlıurfa aslında ilim ve bilim merkezi. Tarihin her döneminde Şanlıurfa bu özelliğiyle de öne çıkmıştır.'
Kentin son dönemde sanayi alanında da büyük bir atılıma girdiğini belirten Başbakan Yardımcısı Işık, 'Şanlıurfa şu anda sanayideki atılımla beraber imalat sanayisinde büyük bir atılım sağladı. Yakında bitmesini arzu ettiğimiz Irak ve Suriye'deki karışıklıktan sonra Şanlıurfa, bölgenin en iddialı sanayi şehirlerinden birisi haline gelecek. İnşallah yakında yeni bir hamleyi de birlikte hayata geçireceğiz. Şanlıurfa, özellikle tarım, turizm, kültür ve turizm alanındaki hamlelerle Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden birisi olacak.' değerlendirmesinde bulundu.