Haber Merkezi / 2019-2020 Eğitim- öğretim yılı itibariyle resim ve müzik bölümlerinde ön kayıt yapan ve yetenek sınavına giren Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci adaylarının sınav sonuçları açıklandı.
Okuldan yapılan açıklaya göre, 'Resim bölümünden başvuru yapan 96(doksan altı) öğrenci arasından başarılı olan 41(kırk bir) öğrenci; müzik bölümünden ise başvuru yapan 50(elli) öğrenci arasından 30(otuz) öğrenci başarılı olmuş ve yeni eğitim-öğretim yılında öğrencimiz olmaya hak kazanmıştır. Bu tablo ile resim bölümünde 19(on dokuz) boş kontenjan oluşurken müzik bölümünde boş kontenjan oluşmamıştır' denildi
Konuyla ilgili Okul Müdürü İsmet Akgün, ' Sınav sonuçlarını ilan ettik. Sonuçların hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Sınav sonucuna göre başarısız olan öğrenci adaylarımızın üzülmemelerini istiyoruz; zira 2019 Eylül ayında oluşacak boş kontenjanlara göre hem 9. hem de 10. Sınıflar için bir kez daha yetenek sınavı açacağız ve dileyen öğrenciler başka bir okulun öğrencisi olsalar bile yetenek sınavımıza başvurup sınav sonucunda başarılı olmaları halinde nakillerini okulumuza alabileceklerdir. Bu kapsamda sınav sürecine emek veren meslektaşlarımıza ve kurum personelimize teşekkür ediyoruz. Son söz yerine; Şanlıurfa'mızın alternatifsiz okuluna, alternatifsiz öğrenciler yakışır!' dedi.