Haber Merkezi / Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın talimatıyla kurulan Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, çalışmalarını hızlandırdı.
Kooperatif çalışmaları kapsamında bir süre önce yapımına başlanan 'Sera Projesi'nde çalışmalar devam ediyor. Demir aksamı tamamlanan alanda ekiplerce branda serimine başladı.
Seranın tamamlanmasıyla ilk etapta yaklaşık 60 kadının daha istihdam edilmesi hedeflenirken yeni yapılacak seralarla bu sayının arttırılması planlanıyor.
Sera sayısıyla beraber istihdamın artacağı projede mevsimlik işçiliğin de önüne geçilmesi düşünülüyor.
Projenin her adımıyla yakından ilgilenen Başkan Ayşe Çakmak, seranın üretime geçmesiyle kurulacak paketleme tesisinde ürünlerin markalaştırılması düşünülüyor.
Projenin 7 dönümlük alanda kurulacağını belirten Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, her serada farklı ürün yetiştirileceğini söyledi.
Alanda yürütülen çalışmaları inceleyen Başkan Çakmak, "Kadın kooperatifimizin sera projesiyle birlikte bütünleşmiş bir şekilde geleceğe dair sürdürülebilirliğini de gerçekleştirebileceğimiz projelerin devamı niteliğinde de daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum. Sera projesiyle birlikte 60 ailemizin mevsimlik göçünü engellemiş ve bu 60 ailemizin çocuklarıyla birlikte iş sahibi olmasını sağlamış olacağız. Söz konusu 60 kişilik istihdam ilk etap için geçerli ki daha sonra yapılacak seralarla bu sayının çok daha fazlasını istihdam etmiş olacağız." diye konuştu.
Çakmak, daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.