İshak POLAT / Şanlıurfa'nın önemli bir turizm mecrası olan ve her geçen gün doğaseverlerin ilgisini çeken Takoran Vadisi yapılan çalışmalar ile daha çok ziyaretçi çekmeye devam ediyor.
2015 yılında tamamlanan Nissibi Köprüsünün açılması ile birlikte Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi arasında önemli bir bağlantı noktası haline gelen Siverek'te, İlçe Belediyesi turizmden daha çok pay alabilmek ve bölgeye daha çok turist çekmek için çalışmalara aralıksız devam ediyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek Kaymakamlığı gibi kurumlar ile işbirliği içerisinde Siverek'te tarihi ve turistik mekanlara yönelik çalışmalara imza atan Siverek Belediyesi saklı cennet olarak adlandırılan doğa harikası Takoran Vadisine yönelik çalışmalara devam ediyor. Takoran Köyüne ulaşımı sağlayan yaklaşık 15 kilometrelik yolun Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından beton asfalt ile kaplanması ile birlikte Takoran Vadisine ulaşım sıkıntısı giderilirken Vadiyi gezen ziyaretçilerin ve bölgeye gelen turistlerin Nissibi Köprüsü ayağında dinlenebileceği Sosyal Tesislerinde yapımına başlandı.
Bu kapsamda Siverek Belediyesi tarafından ihalesi 2017 yılında gerçekleştirilen ve yapımına Temmuz 2017 tarihinde başlanan Recep Tayyip Erdoğan Sosyal Tesisleri ve Mesire Alanında çalışmalara sona gelindi. Yapımı büyük ölçüde tamamlanan tesisler hakkında bilgi veren Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz tesisin önemli bir boşluğu dolduracağını ve bölgeye gelen misafirlere yönelik önemli bir hizmet sunacağını belirterek ; 'Türkiye'nin en büyük asma köprüleri arasında yer alan Nissibi Köprüsünün Siverek tarafında 40 bin m2'lik alana yaptığımız Recep Tayyip Erdoğan Sosyal Tesisleri ve Mesire Alanının çalışmalarında son gelmiş bulunuyoruz. Yapımı tamamlanan tesisimizi inşallah 1 Ekim 2018 tarihinde açmayı planlıyoruz' diyerek çalışmalarda ufak tefek peyzaj çalışmalarının kaldığını ve bun çalışmaların da en kısa sürede bitirileceğini dile getirdi.
40.000 m2'lik alanda yapılan sosyal tesiste piknik alanları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, oturma ve dinlenme alanları, seyir terasları, iki adet otopark, kapalı ve açık kafeteryalar ve yeşil alanların olduğu Recep Tayyip Erdoğan Sosyal Tesisleri ve Mesire Alanının bölge turizmine önemli bir katkı sunacağını belirten Resul Yılmaz; ' Bu tesisle birlikte bölgemize gelen turist sayısında önemli bir artış bekliyoruz. Bunun yanı sıra bu tesis Nissibi Köprüsünü kullanan vatandaşlarımız için de önemli bir soluklanma durağı olacaktır' dedi.