İLKHA/Coronavirüs salgını nedeniyle lokantalar, pastaneler, restoranlar sadece paket servis ile müşterilerine hizmet veriyorlar.
Coronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerden dolayı mağdur olduklarını belirten Şanlıurfa esnafı, kira ve personel giderlerini karşılayamadığından dert yanıyor.
Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde düğün salonu, restoran ve çay bahçesi işletmesi bulunan Kasım Çınar, Coronavirüs salgınından dolayı alınan tedbir ve yasakların ardından giderlerini karşılayamadığından şikayetçi…
Coronavirüs salgınından dolayı personel sayısını 20'den 4'e düşürdüğünü belirten Çınar, 'Corona virüs nedeniyle 17 Mart'tan bütün düğün, nişan, kına ve organizasyonlar iptal edildi. Lokanta ve Restoran bölümümüzü de kapattık. Çay bahçemizde gördüğünüz gibi kimseler yok. Şu an çok mağdur durumdayız.' diye konuştu.
İşletmelerinin kirasını bile ödeyecek duruma olmadığını belirten Çınar, şunu söyledi:
'Buranın mülkiyeti Milli Emlak'a ait olduğundan aylık kirası var. Şu an kirayı karşılayamıyoruz. Burada 20'ye yakın personel çalışıyordu. Coronavirüs'ten dolayı personel sayısını 4'e düşürdük. Personelin aylık maaşlarını ödeyemiyoruz. Düğün salonumuzun birçok organizasyonu iptal oldu. Bu durum Nisan ayının 30'na kadar devam edecek. Baya mağdur durumdayız. Devletin bize bu konuda yardım etmesini bekliyoruz. Bizim gibi nice esnaflar var sadece biz tek mağdur değiliz. Lokantalar, kafeler ve birçok yerler var. Devletin bir an önce bize yardımcı olmasını istiyoruz. Şu an satışlarımız yüzde 100 düştü. Bu sebeple 20 personelden 4 personele düştük. Şu an günlük bir lira bile satış yapamıyoruz. Zaten vatandaşlar Corona virüs salgınından dolayı lokantalara gelmiyor. Zaten lokanta satışları yasaklandı. Sadece dışarıya servis yapılıyor.'