İLKHA/ Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı tarafından Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını Müslümanların hafızasında sürekli diri tutmak amacıyla organize edilen program ile Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırı, il il gezerek, Kudüs ve Mescid-i Aksa sevdalıları ile buluşuyor.
Program kapsamında İstanbul'dan yola çıkan Minia Kudüs tırının yeni durağı Peygamberler Şehri olarak kabul edilen Şanlıurfa oldu.
Merkez Eyyübiye ilçesinde Eyyüp Peygamber Camii önünde halk ile buluşan Minia Kudüs, yarında Demokrasi Caddesi üzerinde Novadapark Toplama Merkezi önünde halk ile buluşacak.
Minia Kudüs tırında hatıra fotoğrafı çeken ve sergilenen Kudüs fotoğraflarına bakan Şanlıurfalılar, temsili olarak bugün Mescid-i Aksa'nın maketini ziyaret ettiklerini Kudüs'ün özgür olmasıyla birlikte Kudüs'ü ziyaret etmek için sabırsızlandıklarını ifade ettiler.
Parti teşkilatı ile birlikte Minia Kudüs tırını ziyaret eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, burada Kudüs hatıra defterini imzaladı.
Minia Kudüs, önünde Fotoğraf çektiren Özaslan, duygularını paylaştı.

'Şanlıurfa ve Kudüs Peygamberler Şehridir'
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak Minia Kudüs tırını ziyarete geldiklerini belirten HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, 'Tırı gördüğümüze çok ama çok sevindik. Adeta rüya gibiydi. Şanlıurfa, Peygamberler Şehri'dir. Şanlıurfa ile Kudüs'ü özdeştiren bir mesele vardır. Şanlıurfa ve Kudüs aslında kardeş şehirdir. Nasıl ki Şanlıurfa Peygamberler Şehri ise Kudüs'te Peygamberler Şehri'dir. Bu yüzden Kudüs ile Şanlıurfa'yı kardeş şehir olarak görüyoruz. Bugün adeta Kudüs'le özdeşleşen Mescid-i Aksa, Şanlıurfa'ya gelmiş. Aslında biz buraya gelmedik; Mescid-i Aksa bize gelmiş. Bu organizasyonu düzenleyen Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'na çok teşekkür ederim. ' ifadelerini kullandı.

'Buraya gelen küçük çocuklar, Mescid-i Aksa'nın aşkıyla
büyüyecekler'
Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını anlatan çalışmaları desteklediklerini vurgulayan Özaslan, 'Gerçekten Mescid-i Aksa'nın bilinirliği, tanırlılığı ve bir farkındalık oluşturma adına çok güzel bir organizasyon olarak görüyorum. Aynı zamanda bu organizasyonu çok başarılı buluyorum. Bu gibi çalışmaları desteklemek gerekir. Bugün Urfa'daki anneler, babalar ve özellikle küçük çocuklar tırı ziyarete gelecekler. Selahaddin Eyyubi'nin mirası olan ve Kudüs'ün fethinin sembolü olan Mescid-i Aksa'yı kendileri görecekler. Bugün Mescid-i Aksa maketini ziyaret ettik ama inşallah buraya gelen küçük çocuklar, Mescid-i Aksa'nın aşkıyla büyüyecekler. O çocuklar kendilerine bir hedef koyacaklar ve büyüyüp Kudüs'ü fethedecekler. Çocuklar Kudüs'ü tekrar israilin işgalinden alacaklar. Kudüs ve Mescid-i Aksa inşallah özgürlüğüne kavuşacaktır. Bu yüzden buraya gelip maketi ziyaret eden çocukları, çok önemli ve anlamlı buluyorum.' diye konuştu.

'Yetimler Vakfı, minyatörüde olsa Kudüs'ü Urfa'ya getirdi'
En kısa zamanda Kudüs'ü ve Mescid'i Aksa'yı ziyaret etmek istediklerini belirten Şanlıurfa Umut Kervanı Yetkililerinden Mahmut Çelik, 'Öncelikle böyle bir hizmet için Yetimler Vakfı'na teşekkür ediyorum. Kudüs ve Mescid-i Aksa bizim her zaman içimizde yanan hasretimizdir. Biz Kudüs'e gidemediğimiz için Yetimler Vakfı, minyatörüde olsa Kudüs'ü Urfa'ya getirdi. Biz de bu vesileyle Minia Kudüs'ü ziyarete geldik. İnşallah en kısa zamanda Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür olur ve oraları canlı olarak görürüz. Bütün Müslümanlardan Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmalarını, maddi ve manevi olarak destek vermelerini istiyoruz. Yetimler Vakfı'na bir kez daha teşekkür ediyoruz.Allah kendilerinden razı olsun.' şeklinde konuştu.
Kudüs davasına Müslümanlardan destek beklediklerini ifade eden Yetimler Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Celalettin Kılınç, 'Yetimler Vakfı olarak Kudüs konusunda halkımızın dikkatlerini çekebilmek için Filistin Vakfı ile görüşerek Minia Kudüs'ü oluşturduk. Halkın teveccühü çok güzel…İnşallah halkımız Kudüs davasına maddi ve manevi katkı sağlarlar.' diye konuştu.