Haber Merkezi / Katar ziyareti kapsamında iş dünyasının önemli firmalarıyla birebir toplantılar gerçekleştiren TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade önemli açıklamalarda bulundu.
Katar iş gezisinin son gününde Türkiye Büyükelçisi Fikret Özer'in de destekleriyle Ortadoğu'nun ve Katar'ın dev firmalarıyla bir araya geldiklerini belirten Başkan Sade yaptığı değerlendirmede, sadece ziyaret etmekle yetinmediklerini aynı zamanda bu yatırımcıları Karacadağ Kalkınma Ajansı ile irtibatlandırarak, gerekli teknik altyapıyı da aktardıklarını söyledi.
TÜMSİAD Başkanı Sade, 'Ortadoğu gezimiz kapsamında Ülkemiz ve İlimiz adına önemli görüşmeler yaptık.
Özellikle Al Qamra Holding, Al Sarh Holding ve Power İnternational Holding'i yönetim kurulu başkanları ve Ceo'ları nezdinde ziyaret ettik. Şanlıurfa'yı ve yatırım avantajlarını anlattık. Bu holdingleri Karacadağ Kalkınma Ajansı ile anında irtibatlandırarak teknik altyapı çalışmalarını başlattık.
Bunlar Ortadoğu'nun ve Katar'ın en önemli firmaları.. Tüm firmaları Şanlıurfa'yı ziyaret etmeye ve yatırım yapmaya davet ettik. Hepsi bu konuda söz verdi. Türkiye ve Şanlıurfa'nın Katar iş dünyasının gözünde ayrı bir yeri olduğunu gururla müşahede ettik. Ne istediğini ve istemesini bilene iş dünyası kapılarını ardına kadar açıyor. Çok güzel karşılandık ve uğurlandık. İnşallah burada kurduğumuz dostlukları ve bağlantıları Şanlıurfa'ya yatırım olarak kazandıracağız' şeklinde konuştu.