İnsani yardımın inancımızın bir gereği olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Bizim inancımız nerde bir mazlum varsa, nerde bir zayıf varsa el uzatmamızı tembihliyor. Bu aynı zamanda insanlığımızın gereğidir. Bizim medeniyetimiz, kucağındaki çocukla bize sığınan bir mazluma çelme takmaz. Kapımızda bekleyeni jiletli teller içine hapsetmez. 'Bize sığınanı nasıl atarız' diye hesap yapmaz. Terör örgütlerine verdikleri desteklerle, silahlarla bu coğrafyayı tarumar edenler, bugün ülkelerindeki 50-100 sığınmacı aileyi geri göndermek için referandum yapıyor. İşte 4 buçuk milyon Muhacire Ensarlık yapan ülkemizi Batı'dan ayrı kılan insana ve mazluma uzattığı bu şefkat elidir' dedi.

URFA HALKI, HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDA OLDU
Urfa halkının tarihin her döneminde mazlumun yanında olduğunu vurgulayan Başkan Beyazgül, 'Şanlıurfalı hemşerilerimiz; Suriye'deki insanlık dramının başlangıcından bu yana meseleye seyirci kalmadı. Her daim ihtiyaç sahibi insanlar için 'Ne yapabiliriz' diye çalıştılar. Bu birlikteliğin rahmeti neticesinde, devletimizin ilgili kurumlarının ardından bölgeye en büyük yardımı ulaştıran kendileri oldu. Süreç içinde pek çok kez insani yardım uğurlama törenlerine şahitlik ettik. Elimizden geldiğince bir kısmına katkı sunduk. Bu vesileyle hiçbir menfaat gözetmeden Suriye'de ve diğer mazlum coğrafyalarda muhtaç kardeşlerimizin yardımına koşan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum' diye konuştu.


MÜSLÜMANLAR TEK VÜCUT GİBİDİR
Tüm dünyanın yeni bir yıla girdiğini belirten Beyazgül, 'Çeşitli kutlama manzaraları izledik televizyonlardan. Bunun yanında acıları dinmeyen aksine katlanarak artan insanların dramlarını da izledik. Bu insanlar yabancı değil ki… Müslümanlar tek vücut gibidir. Çevredeki çatışma ortamlarından kaçarak İdlip'e sığınan 5 Milyonun üzerinde insan var. Pek çoğu barakalarda, çadır kentlerde, enkazlar yaşam mücadelesi veriyor. Bombalamaların yanında kış şartlarıyla da mücadele ediyorlar. Oturup evimizde televizyon karşısında üzülmekle bir faydamız dokunmuyor maalesef' diyerek insani anlamda harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

İNSANLIĞIMIZIN GEREĞİ OLARAK

ELİMİZİ UZATMAK ZORUNDAYIZ
Türkiye'nin halkı ve devletiyle insani yardımlar noktasında son derece duyarlı olduğuna değinen Beyazgül, 'Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın da pek çok kez vurguladığı gibi, sadece ekonomiyle, askeri güçle büyük devlet olunmuyor. İnsani anlamda bir derde çare olabiliyor musun? Esas büyüklük budur. Türkiye bu anlamda gelirine oranla dünyanın en fazla insani yardım yapan ülkesi. Ülkemiz bugün her zamankinden daha güçlü, her zamankinden daha etkili. Millet olarak da birlik ve beraberlik içindeyiz. İnsani anlamda kendimizi yardıma alıştırmamız gerekiyor. Bu vesileyle bütün Urfalı hemşerilerimizi İnsani Yardım kurumlarımıza katkı sunmaya davet ediyorum. Buradan sesleniyorum. Tuttuğumuz orucun manasını hatırlayarak, kış günü soğukta ağaçların altında naylon içinde günlerce aç halde bekleyen bu kardeşlerimizi düşünelim. Bizler insanlığın gereği olarak elimizi uzatmak zorundayız' diyerek çağrıda bulundu.

Seyfullah Polat /