Haber Merkezi / Karaköprü Belediyesi halkın temiz ve sağlıklı ortamda kurban kesmelerini sağlamak için kurban kesim ve satış yerlerinde gerekli çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kesim yerlerinde daha steril bir ortamda kurban kesimi yapılmasını sağlamak için kesim yerlerinde detaylı yıkama ve dezenfekte çalışması gerçekleştiriyor.
Temizlik işleri ekipleri ilçe genelindeki tüm kurban kesim yerlerinin temizliğini bayram öncesi bitirmek için çalışmalarını sürdürürken, vatandaşların kurbanlık et ve sakatatları muhafaza etmesi için bayram namazı sonrası camilerde ve kurban kesim alanlarında kurban poşeti dağıtımı yapacak.
Kurban Bayramı süresince kaçan kurbanlıkların yakalanması için Karaköprü Belediyesi bünyesinde 'boğa timi' kurulurken, bayram boyunca ekipler olası olası kurban firarlarını önlemek için nöbet tutacak.
Öte yandan Karaköprü Belediyesi tarafından ilçede kurulan kurban satış yerlerinde de kurbanlık satışı deva ediyor, kurbanlık almak isteyen vatandaşlar bayram öncesi ve bayram boyunca Batıkent Mahallesinde fuar merkezi karşısındaki kurban satış yerinde kurbanlık temin edebilirler.
Ayrıca, vatandaşlar olası kurban firarlarını ve temizlik taleplerini 444 9 657 numaralı Karaköprü Belediyesi Beyaz Masa birimine bildirerek gerekli hizmeti alabilecek.