İLKHA/ Allah'ın israfı sevmediğine dikkat çeken Ünel, tüketilmeyen gıdaların çöpe atılarak israf edildiğini ifade etti.
Özellikle toplu alanlarda düzenlenen etkinliklerde israfın fazla olduğunu vurgulayan Ünel, israftan kaçınmanın hem İslami hem de insani görev olduğunu söyledi.
Tüm insanlığı israftan kaçınmaya davet eden Ünel, çöpe atılan her bir gıdanın bir fakirin sofrasından bir gıdanın alınıp çöpe atıldığına benzediğini belirtti.

"İsraf hastalığından uzaklaşmamız gerekiyor"
Allah'ın israfı sevmediğini belirten Ünel, "Rabbimiz Ayet-i Kerim'e de 'Yiyiniz, içiniz, fakat israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez!' diye buyurmuştur. İsraf, Allah'ın sevmediği, benimsemediği ve görmek istemediği bir eylemdir. Allah, israf edenleri sevmiyor. Müslümanlar olarak yüce Rabbimizin bu emrini ve mesajını dikkate alarak israf hastalığından uzaklaşmamız gerekiyor. İsrafı hayatın tamamında görebiliyoruz." dedi.

"Gıda alanında ciddi anlamda israf yapıldığını görüyoruz"
Çöp konteynırlarının ekmek ve yemeklerle dolu olduğunu ifade eden Ünel, "Gıda demek; insanın temel ihtiyacı demektir. Gıda, insanın hayatını sürdürdüğü, yaşamını idame ettiği ve insanın hayatında olmazsa olmazlarından bir nimettir. Gıda alanında ciddi anlamda israf yapıldığını görüyoruz. Özellikle toplu alanlarda yapılan etkinliklerde yapılan israfın haddi hesabı kalmamış. Düğün, nişan ve sünnet gibi organizasyonlarda ciddi anlamda gıda israfı görebiliyoruz. Çöp konteynırlarını ekmek ve yemeklerle dolu olduğuna, çöp kutularının ekseriyetini kalan yemeklerin doldurduğuna şahit oluyoruz. Belki on binlerce, yüz binlerce insanın günlük ihtiyacını karşılayacak ekmek parçalarını hatta çoğu zaman tüketilmemiş ekmekleri çöp kutularının yanında görebiliyoruz. Çevremizde nereye bakarsak bir israfın olduğunu görüyoruz. " diye konuştu.

"Dinimiz ihtiyaç fazlasının ihtiyaç sahiplerine gitmesini emreder"
İsraftan kaçınmanın İslami ve insani bir görev olduğunu vurgulayan Ünel, "Bir Müslüman toplum olarak; yüce Allah'ın sevgisinden, merhametinden ve rızasından uzaklaştıracak bu amelden hepimizin uzak durması gerekiyor. İsraftan kaçınmak ve israfa karşı olmak sadece İslami bir sorumluluk değildir. Aynı zamanda insani bir görevdir. İsraf, ihtiyaç fazlası demektir. Dinimiz ihtiyaç fazlasının ihtiyaç sahiplerine gitmesini emreder. Çöpe atılan her bir gıdanın; aslında bir fakirin hakkının çöpe atıldığını görmek gerekir. Çöpe attığımız her bir gıda; bir fakirin sofrasından alıp çöpe attığımızı görmeliyiz. Bizim ihtiyaç fazlamız fakirin hakkıdır. Fazla bir şeyimiz varsa bir şekilde bunu ihtiyaç sahiplerine göndermemiz gerekir. " şeklinde konuştu.

"Allah, israf eden bir topluma rahmet etmez"
İhtiyaç fazlasının ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına vesile olmaya davet eden Ünel, "Maalesef, bugün ciddi anlamda israf yapılıyor. Hayatın her alanında gıda israfına şahit oluyoruz. Gelin, hep birlikte Allah'ın sevmediği vasfı hayatımızdan çıkaralım. İsraf bereketsizliktir. İsraf yapan bir toplum; merhametten uzak bir toplumdur. Allah, israf eden bir topluma rahmet etmez. Allah'ın rahmetinin üzerimize tecelli etmesini sağlayalım. İhtiyaç fazlasının ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına vesile olalım. İsrafı bir şekilde hayatımızdan çıkaralım." ifadelerini kullandı.