Ayser Polat

Karaköprü Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile düzenlenen Sedat Anar konseri yoğun ilgi gördü.

Santur ile icra ettiği müzikle tüm Türkiye'de yoğun ilgi gören sanatçı Sedat Anar, Karaköprü Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile düzenlenen konserde Şanlıurfalı hemşehrileri ile bir araya geldi.

Karaköprü Belediyesi Yeni Kültür Merkezinde düzenlenen ' Santur ve Erbane Eşliğinde Türküler' adlı konserde Damla Anar ve Selahattin Anar'ın erbaneleri eşliğinde bir birinden güzel eserleri seslendiren Sedat Anar'ın icra ettiği santur sazı adeta katılanları mest etti.

Programda konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli , konsere gelen hanımların doğum gününü kutlarken hayatın her alanını şekillendiren ve güzelleştiren kadınlar için böyle bir konser düzenlediklerini ifade etti.

Metin Baydilli, 'Bu akşam Sedat Anar hocamızı memleketi Şanlıurfa'da ilk kez bir konser için ağırladığımızdan dolayı mutluyuz. Kadınlar gününe özel bir etkinlik yapmak istedik ve bunun da en güzel Sedat Anar konseri ile olacağını düşündük. Kadınlar gerçekten evde, iş yerinde, sokakta ve her yerde toplumun yapı taşı olan, toplumu şekillendiren bireylerdir. Gerek dinimizde gerekse geleneklerimizde kadının yeri çok ayrıdır ve değere layıktır. Bu vesile ile konserimize katılan hanımların ve tüm kadınların gününü kutluyorum' diye konuştu.