Seyfullah POLAT / Gençlerin yenilikçi ve katılımcı bir bakış açısıyla teknolojiyi takip edebilmeleri için projeler hazırlamayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 6 kategoriden oluşan 63 bin lira ödüllü ''Büyükşehir Mucitlerini Arıyor'' Fikir Proje yarışmasının lansmanını yaptı.
Mehmet Akif İnan Konferans salonunda düzenlenen lansman töreninde öğrencilere hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, gelişen teknolojiye ayak uydurmanın önemine değindi. Beyazgül: 'Teknoloji ülkeler, kurumlar ve insanlar için hayati bir gereksinim oldu. Kendimizi değiştirmek ve geliştirmek zorundayız. Tüm dünyayı etkileyen pandemi bizlerin inovasyon, dijitalleşme, yenilikçi, interaktif platformlar, e-ticaret gibi gelişmeleri yakından takip etmemiz ve kullanmamız gerektiğini ortaya koydu. İnsanlar da hayatlarını ve düşüncelerini bu yönde değiştirdiler' diyerek zamanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

'BİLİM MERKEZİNİ ŞANLIURFA'YA KAZANDIRIYORUZ'
Büyükşehir Belediyesi olarak Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Şube Müdürlüğünü kurduklarını aktaran Başkan Beyazgül, 'Yaşadığımız bu teknoloji çağında ülkelerin, şehirlerin insanların ve gençlerin rekabeti söz konusu olduğundan bilim merkezimizi Şanlıurfa'ya kazandırıyoruz. Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon merkezi de teknolojiye merakı olan vatandaşlarımız ve gençlerimizin hizmetindedir. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız 'Girişimcilik ve Teknoloji Ödülü' de yine gençlerimizin, Şanlıurfalıların ödülüdür' diyerek sözlerini noktaladı.

6 FARKLI KATEGORİDE TOPLAM ÖDÜL 63 BİN TL
Başkan Beyazgül'ün girişimleriyle Şanlıurfa'ya kazandırılan 'Mezopotamya Living Lab', Teknoloji ve İnovasyon Merkezinde alanında uzman eğitmenler tarafından farklı alanda eğitim veriliyor.
Ekoteknolojik Tarım, Akıllı Turizm ve Kültür, Bilişim (Yapay Zeka, Yazılım ve İnovasyon) Çevre ve Kültür, İletişim ve Medya, Afet ve Sağlık kategorilerinde gerçekleştirilecek '63 Bin TL' ödüllü Fikir Proje Yarışmasına; İlkokul/Ortaokul, Lise/Mezun, Lisans/Lisansüstü, Girişimci/Özel Sektörden başvuru yapılabiliyor. Yarışmaya katılacak olan yarışmacılar ayrıntılı bilgiye https://teknosanliurfa.com/ adresinden ulaşabilecekler.
Belirtilen kategorilerde yenilikçi fikir projeleri yarışacak, projelerin fikir aşamasından uygulama aşamasına kadar alanında uzman eğitmenler eşliğinde takip edilecek. Projenin kente teknoloji ve inovasyon'a olan ilgiyi artırması bekleniyor.