Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen 'Toplumda Kadın ve Anne Söyleşisi' Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda yapıldı.
Söyleşiye Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün yanı sıra Yazar Asuman Karamustafaoğlu ve çok sayıda davetli ile kadınlar yoğun ilgi gösterdi.
Güçlü bir toplumun, güçlü aile bağları ile kurulacağının altını çizen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Huzurevinde bir annenin hikayesini anlatarak annelerin hayatımızdaki yerinin yüksek mertebede olması gerektiğini aktardı.
Başkan Beyazgül, 'Önceki zamanlarda büyüklerinin evine giden her çocuk ninesinin, dedesinin evine gidince elinden öperdi. Onların duasını alırlardı. Eskiden yaşlılarımız yaşlandıkça kıymetlenirdi, değer görürdü. Şimdi bu medeniyeti, bu anlayışı değiştirmeye çalışıyorlar. Anneler çocuklarını merhametleriyle yetiştiriyorlar. Çocuklarının tırnakları taşa değse annelerin yüreği yanıyor. Şimdilerde çocuklarımız için Z kuşağı diye bir ifade kullanılıyor. Hiçbir çocuk bir harfin çocuğu, kuşağı olamaz. Her kuşakta, her dönemde çocuk annenindir ve babanındır. Hiçbir harfin kuşağı değildir' diye konuştu.