Haber Merkezi / Başkan Fevzi Demirkol, Şanlıurfalı düşünce adamı, fikir adamı, şair ve yazar Mehmet Hulusi Öcal'ın vefatının 2'nci yıl dönümü dolayısıyla bir anma programı düzenledi. Merhum Öcal'ın mezarı başında düzenlenen programa, Başkan Demirkol'un yanı sıra; Haliliye İlçe Müftüsü İbrahim Halil Okulu, Öcal'ın yeğeni Rüştü Öcal, akrabaları ve sevenleri katıldı. Merhum Öcal için mezarı başında Kur'an-ı Kerim okundu. Yeğen Öcal, düzenlenen anma programına katılan Başkan Demirkol'a ve amcasının sevenlerine teşekkür etti.
Başkan Fevzi Demirkol da, Mehmet Hulusi Öcal'ın Şanlıurfa'nın bir değeri olduğunun altını çizerek, Haliliye Belediyesi olarak Ağustos Ayı meclis toplantısında aldıkları kararla Mehmet Hulusi Öcal ismini Haliliye'de yaşatmaya başladıklarını söyledi.
Anma programı, dualar okunmasının ardından sona erdi.
ÖCAL KİMDİR?
Mehmet Hulusi Öcal; 1938 yılında Şanlıurfa'da doğdu. Emekliliğinden sonra Şanlıurfa İli Kültür ve Araştırma Vakfı Kütüphanesi'nde Müdür olarak çalıştı. Şanlıurfa ile ilgi yazdığı çalışmalarını birçok gazete ve dergide yayınladı. Köşe yazarlığı da yapan şairin, şiirleri mahalli, ulusal gazete ve dergilerde yayınlandı. Şiirlerinde genelde yöresel, tarihi, milli ve tasavvufî konulara yer verdi. Öcal, 2016 yılında 78 yaşında vefat etti.